Vives celebra una missa funeral per Joan Martí i Alanis

Vives en un moment de la missa funeral dedicada a Joan Martí Alanis el 2020
Vives en un moment de la missa funeral dedicada a Joan Martí Alanis el 2020. Foto: Bisbat d’Urgell

Ahir diumenge dia 11 d’octubre, el mateix dia en què s’esqueien els onze anys del traspàs de l’Arquebisbe emèrit d’Urgell Joan Martí i Alanis, es va celebrar una missa funeral a la Catedral de Sta. Maria d’Urgell, presidida pel seu successor, Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, segons ha informat el Bisbat d’Urgell a través del seu web.

A l’homilia que va predicar en aquella missa vespertina del diumenge Vives va comentar “la crida a anar a la festa que Déu convoca amb el vestit de noces i amb l’anhel del descans joiós en Déu. El Regne és un banquet de festa que molts del poble escollit no van atendre, i que després el Senyor fa anar a cridar els qui marxaven de la ciutat santa, perquè entressin i gaudissin de les promeses de vida i de felicitat que s’havien compromès en l’Aliança”.

Vives va destacar la vida generosa de l’Arquebisbe Joan Martí, que fou durant 32 anys bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, i que morí el dia 11 d’octubre de 2009 a Barcelona, amb l’estimació dels diocesans i del presbiteri. Ell va ser l’encarregat d’aplicar el Concili Vaticà II a la Diòcesi, va renovar-la amb zel pastoral, i alhora va encaminar el Principat d’Andorra cap a la Constitució democràtica que va acabar de refrendar-se el març de 1993. També havia exercit diversos càrrecs de responsabilitat en la Conferència Episcopal Espanyola i en la Tarraconense.

TOTES LES NOTÍCIES