L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep episcopal d’Andorra,  Joan-Enric Vives, ha assistit a la solemne Eucaristia d’inici del Pontificat, imposició de l’anell del Pescador i del Pal·li a la Plaça de St. Pere del Vaticà.

Vives està a Roma encapçalant una Delegació oficial extraordinària d’Andorra formada per: Vicenç Mateu, Síndic del Consell General d’Andorra;  Jordi Alcobé, Ministre d’Economia i Territori d’Andorra; Josep M. Mauri, Representant del Copríncep episcopal d’Andorra;. Jaume Serra, Ambaixador del Principat d’Andorra davant la Santa Seu;  Meritxell Castillo, Consellera d’Ambaixada; i David Codina, Cap de Gabinet del Copríncep episcopal i Secretari.

Posteriorment ha pogut saludar personalment el nou Bisbe de Roma a l’interior de la Basílica, en representació del Principat d’Andorra. Ha estat el primer representant dels estats que han assistit a la celebració en saludar el Sant Pare, després de l’Argentina i Itàlia.

Vives ha assenyalat en acabar l’acte, que el inici del pontificat del Sant Pare Francesc ha estat una cerimònia molt emotiva- Ha considerat que “tenim un gran Sant Pare que sabrà ajudar-nos i guiar-nos, precisament en un camí espiritual d’acollida de l’Evangeli, de servei als altres amb radicalitat, de simplicitat en els gestos i de profunditat en el significat d’aquests gestos”.

En la seva salutació personal en el interior de la Basílica, ha pogut oferir-l’hi “amb joia, tot el que nosaltres som i vivim: l’hi he dit que la nostra diòcesi prega per ell, com ens demana” i també l’hi ha demanat una benedicció pel Principat d’Andorra i per la Diòcesi d’Urgell. “Per mi ha estat una gran joia representar el Principat d’Andorra, portant al cor la nostra diòcesi, i a totes les persones que estimo i a les que prestem servei”.

La Delegació està previst que retorni demà dimecres dia 20 de Roma.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada