vivandEl 24 de juliol del 2013 s’inaugurava Vivand, l’avinguda Carlemany per a vianants entre el tram del carrer de la Unió fins a l’avinguda de les Escoles. D’ençà, la majoria comunal en fa un balanç positiu tenint en compte tots els indicadors que se’n desprenen:

– 72,5 per cent de residents de la parròquia donen continuïtat al projecte.

– 75 per cent de la població d’Andorra dóna suport al projecte.

– 93,5 per cent dels turistes que visiten Escaldes-Engordany estan a favor que l’avinguda Carlemany s’hagi convertit en una zona per a vianants.

– 69,4 per cent de les empreses dóna continuïtat al projecte.

– Augment de l’ocupació en els aparcaments propers Vivand.

– Cap afectació sobre el trànsit.

A més, per primer cop ja es tenen dades comparatives dels comptatges d’abans i després de la posada en funcionament de l’avinguda Carlemany per a vianants. Les dades si es comparen els mesos de juny i juliol 2013 i juny i juliol 2014 són contundents en el sentit que els fluxos de moviments augmenten significativament. La mitjana d’afluència setmanal des de l’obertura del carrer per a vianants es manté per sobre dels 30.000 comptatges, unes xifres que s’obtenen gràcies als censors els cinc instal·lats a Vivand. D’aquesta manera, al mes de juny del 2013 es van registrar 18.170 comptatges setmanals, mentre que aquesta dada el juny del 2014 se situa en 31.051. El mes de juliol del 2013 les dades indiquen 24.201 moviments, mentre que el 2014 el registre és de 34.992 comptatges (sobre 23 dies).

Conscients de la polèmica que ha envoltat aquest projecte, la majoria comunal també es mostra molt satisfeta per les tres sentències de la Batllia en què es desestimen els recursos interposats per integrants de l’associació Carlemany Calidae. Les sentències avalen l’actuació del Comú de transformar l’avinguda Carlemany per a vianants en aquest tram en tant que no és carretera general.

Vivand també ha permès portar a terme diversos esdeveniments de dinamització com han estat les dues Nit Vivand celebrades l’octubre del 2013 i el passat mes de maig. Aquests esdeveniments han comptat amb el suport de la majoria de comerciants, restauradors i hotelers de la zona que han treballat conjuntament amb el Comú d’Escaldes-Engordany per promocionar la parròquia.

Després del període estival ja es començarà a treballar amb el proper esdeveniment en vista a l’11 d’octubre i aquesta setmana està previst que finalitzin els treballs de pintura de Vivand que s’han retardat a causa de les pluges del mes de maig, juny i juliol.

Un any sense vehicles

El novembre del 2012 la majoria de l’equip comunal va prendre la decisió de transformar un tram de l’avinguda Carlemany per a vianants, reprenent així un projecte del qual feia anys que se’n parlava. Tal com es va exposar són diversos els factors que van portar a executar aquest projecte:

– L’afluència d’un país eminentment turístic i amb un alt atractiu per les compres.

– La distribució de la xarxa viària de la parròquia que permetia desviar el trànsit que l’avinguda Carlameny per vials alternatius (crta. de l’Obac, av. Del Fener, av. Nacions Unides, av. Consell de la Terra).

– Unió de la rotonda del KM0 i de la Dama de Gel.

– La gran capacitat de places d’aparcaments a les proximitats de Vivand.

– Oferir als ciutadans i als turistes un espai de trobada on poder passejar tranquil·lament amb una oferta de comerços i restauració.

A aquests factors cal sumar-hi la voluntat del Comú d’Escaldes-Engordany d’anar cap a una parròquia moderna, premiant els espais públics, potenciant els nous sistemes de transports, els espais verds,…

Durant tota la jornada d’avui es repartiran globus per als més menuts a Vivand.

Text i foto: e-e-ad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada