Bremen

Superfície: 325,42 km2

Població: Més de mig milió d’habitants.

Ubicació: La ciutat es troba al nord-est d’Alemanya i forma part, juntament amb el port de Bremerhaven, l’Estat de Bremen, un dels 16 Land que formen la República Federal d’Alemanya.

Geografia: El riu Weser creua la ciutat de sud-est i a nord-oest. Precisament, és a Bremen on el riu pren el màxim eixamplament abans de la desembocadura. És per a això que el riu, al pas per la ciutat és navegable i per això compta amb un important port.

Clima: Bremen és una ciutat plujosa, fins i tot a l’estiu. Els hiverns són freds, amb temperatures que sovint no arriben als 0 graus; mentre que els estius són entre frescos i agradables.

Cuina: El Grünkohlessen és un plat d’hivern molt típic a Bremen, que inclou col verda, diverses carns, amb l’acompanyament de mostassa. El Klaben, un tipus de pastís, és un dels plats més populars. També cal esmentar el Wickelkuchen, una espècie de pa amb diversos farcits.

 

 

Un dels símbols de la ciutat és l’estàtua de bronze dels músics de Bremen, ubicada al costat de l’Ajuntament, basada en el popular conte dels germans Grimm. Ja és tradició demanar un desig tocant les potes de l’ase.

L’edifici de l’Ajuntament és realment imponent. Amb 600 anys d’antiguitat, és d’estil Renaixentista i està declarat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. No és tan sols espectacular la façana exterior, sinó que l’interior és de gran bellesa. A la part superior, es pot visitar la sala de festes on antigament es reunien els consellers, amb maquetes de vaixells penjades del sostre.

 

Tant l’estàtua com l’Ajuntament es troben a la Markplatz, la principal plaça de la ciutat i centre neuràlgic per excel•lència que, a més a més, acull la Catedral de San Pere.

En aquest espai és també on s’ubica l’estàtua de Roland, símbol de la llibertat i dels drets de la ciutat. És, com l’Ajuntament, Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

En el soterrani de l’Ajuntament podem visitar la bodega més antiga d’Alemanya, el Ratskeller, actual restaurant que data de 1409.

El casc antic de Bremen està espectacularment ben conservat.

De fet, passejant pels seus carrers sembla que el visitant es traslladi als segles XV i XVI.

El barri de Schnoor és especialment interessant, ja que transcorre per la vora del riu Weser i compta amb gran varietat d’antics tallers artesanals, botigues i típics cafès i restaurants.

És interessant de fer un passeig pel carrer Böttcherstraße, una avinguda amb notables exemples expressionistes.

També, el passeig marítim de Schlachte, un espai per gaudir a l’aire lliure.

Curiosa és la zona Überseestadt, antic barri obrer d’ambient portuari que està captant locals de moda i nous habitatges.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES