Hortalissa de fulla verda, la bleda és un aliment molt ric en vitamines i en minerals. La primera gran qualitat és l’alt contingut en aigua, per la qual cosa té un efecte d’hidratació i també és un excel·lent diürètic, per la qual cosa ajuda a eliminar els líquids retinguts en l’organisme.

Quant a vitamines, en destaquen les del grup A, de característiques antioxidants que protegeixen davant els radicals lliures, responsables de l’envelliment cel·lular.
També altament antioxidant és la vitamina C, que també trobem en les bledes. La vitamina C ajuda a assimilar el ferro, combat els radicals i protegeix el nostre organisme de les infeccions, d’entre moltes altres qualitats.

La quantitat de folats que inclouen també és considerable i reforça el sistema immunitari.
Per compensar la gran quantitat d’aigua, l’aportació de potassi de la bleda també és important.

Continuant amb els minerals, la bleda també destaca pel contingut en magnesi, que afavoreix el trànsit intestinal, enforteix els ossos i és important per al bon funció dels nostres músculs.

I l ferro, important per combatre estats anèmics, també hi és present; així com iode, impresdindible per al bon funcionalment de les hormones tiroidees.

Per El Tot Granollers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada