Visites guiades als tallers de restauració per celebrar el Dia internacional del conservador

El taller de restauració de Patrimoni Cultural
El taller de restauració de Patrimoni Cultural. Foto: SFG

El Ministeri de Cultura i Esports, a través del departament de Patrimoni Cultural, organitza aquest proper dijous 27 de gener diverses activitats per celebrar el Dia internacional del conservador i restaurador. Així, s’han programat quatre visites guiades als tallers de restauració i d’inventari de l’Àrea de Patrimoni Cultural (edifici Hotel Rosaleda d’Encamp) i dos al taller de restauració de l’Arxiu Nacional d’Andorra (C. Prada Casadet, 8-12).

Així, a les 12.00h i 12.30h es duran a terme els tallers de restauració de l’Arxiu Nacional d’Andorra, on es podrà veure, entre altres, el procés de restauració d’un llibre de Protocols Notarials (TCN Ll-95).

Per altra banda, a les 10.00h, 10.30h, 16.00h i 16.30h es durà a terme el taller de restauració i taller d’inventari de l’Àrea de Patrimoni Cultural, on es podrà veure la restauració de les peces que s’estan recuperant del retaule major de Santa Eulàlia d’Encamp.

Inscripcions són gratuïtes amb reserva prèvia (a través dels coreus  daniel_gomes@govern> o  silvia_isern@govern.ad / telèfon + 376 844141). L’aforament és limitat i cal portar mascareta FFP2.

 

El Dia internacional del conservador i restaurador

El 27 de gener se celebra el Dia internacional del conservador i restaurador. És una data que es va establir al XVIII Congrés Internacional de Conservació i Restauració de Béns Culturals celebrat a Granada l’any 2011.

La data es va triar en honor al natalici d’Eugène Viollet le Duc, arquitecte, arqueòleg i escriptor francès, i una de les figures més reconegudes en la conservació i la restauració del patrimoni.

Andorra participa en aquest esdeveniment que pretén promoure i donar a conèixer la feina del conservador i restaurador de béns mobles per a preservar i difondre el patrimoni cultural. De forma general, els objectius que es persegueixen en l’àmbit de la conservació i restauració són de perllongar la vida de les peces, tot respectant la seva naturalesa i les seves característiques estètiques i formals, amb la finalitat de poder transmetre aquest patrimoni en les millors condicions a les generacions futures.

TOTES LES NOTÍCIES