Visita d’obres a l’Hotel Rosaleda

El Consell Assessor del Patrimoni (CAP) ha visitat aquest divendres les obres de l’Hotel Rosaleda, per tal de conèixer de primera mà les intervencions arquitectòniques que s’estan duent a terme en aquest emblemàtic edifici, bé d’interès cultural situat a Encamp, que acollirà les dependències del Ministeri de Cultura a finals del 2019 o començaments del 2020.

Previ a la visita, el CAP ha celebrat una reunió, que ha estat presidida per la Ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, on s’han repassat les diferents accions en què està treballant el Departament de Patrimoni Cultural. Així, durant la reunió s’ha tractat les intervencions que s’estan duent a terme tant al possible forn terrissaire del Camp de Perot, a Sant Julià de Lòria, com la intervenció a l’Orri d’Emportona en el marc del projecte de la Ruta dels Orris a Encamp. També s’ha tractat la inclusió de casa Gastó de Ransol a l’Inventari General del Patrimoni Cultural com a bé Inventariat.

El Consell Assessor és un òrgan consultiu nomenat per la ministra, la finalitat del qual és avaluar i orientar el Ministeri de Cultura en la implementació de polítiques i actuacions en l’àmbit del patrimoni cultural. Correspon al Consell Assessor avaluar l’aplicació del marc legal vigent i l’estat general del patrimoni cultural.