Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Turisme, aquest divendres 27 de setembre, a l’espai arqueològic de les restes del castell de Sant Vicenç de la Margineda, s’hi farà una jornada de portes obertes, amb un seguit de visites al jaciment.

Les visites seran guiades i gratuïtes, de les 10.00 a les 15 hores.

El Comú d’Andorra la Vella s’implica en aquesta jornada i cedeix els serveis i coneixements de l’historiador Joan Lluís Ayala, membre de l’equip de la Direcció d’Arxius i Recerca, qui serà el responsable de facilitar les explicacions tècniques i d’exposar totes les referències històriques del jaciment i que hi oficiarà de guia.

Els visitants tindran l’oportunitat de contemplar i de conèixer, in situ, un dels llegats històrics més importants de la Parròquia d’Andorra la Vella i del país.

El jaciment de la Margineda conté zones d’hàbitat – des de l’edat del bronze -, tot i que és en el període medieval – durant els segles XII i XIII – que va tenir la seva màxima rellevància.

Es va erigir i fonamentar amb roques extretes de la tartera granítica produïda per l’erosió de la serra d’Enclar.

La seva construcció – a partir del 1190 – i l’enderrocament, estan lligats amb un període important i convuls de la història d’Andorra, que va cloure definitivament amb la signatura del segon Pariatge, el 1288, on s’hi estipulava la destrucció de la fortificació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada