Aquest matí,  a les 11.00 hores, un grup de 23 estudiants de la Universitat de Primorska a Koper, ha visitat Casa Comuna. Anaven acompanyats de tres professors de la universitat d’Eslovènia i els ha introduït i presentat el professor emèrit de la Universitat Paris IV – Sorbonne, André-Louis Sanguin, a càrrec dels comentaris científics generals.

Els visitants han estat rebuts per la cònsol major,  Rosa Ferrer, acompanyada del Conseller de Joventut, Esports i Noves Tecnologies, Marc Pons, i del Director d’Arxius i Recerca de la Corporació, Albert Villaró.

Lacònsol ha ofert a cadascun dels estudiants un pin amb l’antic anagrama del Comú de la Parròquia i els quatre professors han estat obsequiats pel conseller Pons amb un llibre il·lustrat de fotografies d’Andorra la Vella.

El grup de professors i estudiants està efectuant un estatge pedagògic, del 13 al 16 de maig, articulat a l’entorn de quatre territoris pirinencs fronterers: la Cerdanya, Llívia, Andorra i la Val d’Aran.

A partir de les 11.15 hores, després que la cònsol major s’adrecés als convidats i els exposés sintèticament la realitat de la Parròquia i la situació internacional del Principat d’Andorra, ha començat la presentació, a càrrec del Director d’Arxius i Recerca, amb una introducció general sobre geografia, evolució història del país i l’organització institucional de la Parròquia.

També, ulteriorment, ha fet un exposat referent al planejament urbanístic del territori d’Andorra la Vella.

Finalment, en representació de la Cap d’Àrea de Medi Ambient, ha informat de la Gestió Forestal i del recursos hídrics. Ha parlat de les principals accions empreses pel Comú en medi ambient i ha presentat la Vall del Madriu-Perafita-Claror i l’Anella Verda de la vila d’Andorra la Vella. Tot seguit ha intervingut al Conseller Marc Pons.

La seva exposició s’ha basat exclusivament en l’explicació i desenvolupament de les dades socioeconòmiques de la Parròquia d’Andorra la Vella i després, d’aquelles concernent tot el Principat d’Andorra.

A les 12.30 hores ha acabat la visita informativa, il·lustrada profusament amb imatges i documents d’època relatius a les qüestions tractades i fotografies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada