Visita als treballs arqueològics del dolmen de la Llosa de Bescaran

revela

El proper dimecres dia 5 d’agost comença novament el cicle de sortides guiades “Els dimecres coneixem l’Alt Urgell”, amb noves propostes per conèixer el patrimoni de la comarca de l’Alt Urgell durant els matins dels dimecres del mes d’agost. En aquesta primera sortida del cicle es visitarà l’excavació arqueològica del Dolmen de la Llosa de Bescaran, aprofitant l’excavació arqueològica que està duent a terme actualment l’empresa ReGiraRocs i que, en el marc de la proposta de difusió “Obert per obres” pensada per donar a conèixer l’experiència d’una excavació arqueològica in situ, organitza aquesta sortida conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

El Dolmen de la Llosa de Bescaran és un megàlit de notables dimensions, molt menys conegut que el seu veí, la Cabana del Moro de Bescaran, i que reserva algunes sorpreses. La intervenció arqueològica, duta a terme per l’empresa ReGiraRocs, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’EMD de Bescaran i nombrosos voluntaris que han acudit a participar des de l’inici de l’excavació el passat 20 de juliol, té per objecte ampliar els nostres coneixements sobre aquesta estructura prehistòrica poc coneguda i divulgar-ne els resultats en una comarca, l’Alt Urgell, que és la segona amb més megàlits documentats de tot Catalunya. En el decurs de la visita, el responsable de l’excavació, l’arqueòleg Gerard Remolins, explicarà les característiques del dolmen i les incidències de l’excavació

El cicle “Els dimecres coneixem l’Alt Urgell” és una proposta que pretén agermanar la pràctica del senderisme amb el coneixement del ric patrimoni comarcal, dirigida a aquelles persones que fan vacances durant el mes d’agost, bé siguin veïns de la comarca o visitants que han vingut a fer turisme. Totes les visites són guiades per tècnics del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, coneixedors del territori i de la seva història. Totes les sortides són gratuïtes i per participar-hi només cal apuntar-se a l’Oficina de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell (tel. 973 35 31 12) o a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell (tel. 973 351 511).

Fotografia: Instantània de l’excavació del Dolmen de la Llosa de Bescaran. ReGiraRocs.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada