Aquest matí de dimarts ha començat la visita a Casa Comuna d’un grup de 25 alumnes d’edats compreses entre els 5 i 6anys, de la Classe Infantil “Tigres” 5è B del Col·legi Sant Ermengol, acompanyats de tres mestres i han estat rebuts a la Sala del Consell pels cònsols de la parròquia.

Durant tres quarts d’hora, han escoltat les explicacions que els ha dirigit la cònsol major, exposant-los les principals responsabilitats del govern territorial i de l’administració parroquial, així com l’estructura institucional del país i les principals característiques del coprincipat i els seus trets d’identitat. També el Cònsol Menor els ha adreçat unes paraules.

Tot seguit, s’ha obert un torn de preguntes, ben animat i amb força participació dels alumnes.

Abans d’abandonar Casa Comuna, la cònsol major ha mostrat als alumnes el seu despatx oficial, fent-los una ben especial referència al sistema democràtic d’eleccions al país d’ençà el segle XV i presentant-los l’urna de votacions exposada – de més de tres-cents anys -, i fent-los referència a la fotografia del copríncep Benlloch, de l’any 1913; Una instantània de fa 100 anys, el dia de la inauguració de la carretera que va unir la Seu d’Urgell amb Andorra la Vella.

Després de l’estada a Casa Comuna, un guia de l’Àrea de Turisme ha conduït els alumnes pel Centre Històric d’Andorra la Vella, amb la inclusió de visites a l’església arxiprestal de Sant Esteve i a la Casa de la Vall.

(Foto: AFC)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada