llei violencia 1

Els tres grups parlamentaris han presentat una proposició de llei consensuada per a l´eradicació de la violència de gènere i domèstica. Pretén acabar amb aquesta xacra a través de la prevenció, la sensibilització i l’assistència a la víctima. També estableix la possibilitat d´ajuda psicològica al maltractador. El text s´aprovarà aquesta legislatura.

La llei posa molt d´èmfasi en la prevenció, la sensibilització i la formació dels professionals que interactuen en els casos de violència de gènere. Tot i que a Andorra no es parla de morts, l´objectiu final del text és eradicar aquest tipus de violència. S´inclou també la violència domèstisca, és a dir, aquella que afecta padrins i fills.

Pel que fa a la víctima, es regula tot el que té a veure amb la protecció, l’assistència social, psicològica i jurídica. No hi ha enduriment de penes perquè això ja es va fer recentment amb l´aprovació del conveni d´Istanbul contra la violència de gènere. La consellera socialdemòcrata, Mariona González, ha remarcat que sí que es determina la sortida obligatòria de l’agressor del domicili on conviu amb la víctima perquè “no pot ser que es quedi a casa i haguem de treure a les víctimes”.

Un altre aspecte nou és que es preveu ajuda psicològica per al maltractador.Segons ha argumentat la consellera del grup mixt, Sílvia Bonet, “interessa que no hi hagi reincidència”. “Tots els estudis demostren que quan es treballa des de l’aspecte psicològic sobre el maltractador, la gestió de l’agressivitat i el poder que exerceix sobre una persona més vulnerable, aquest maltractador no reincideix”, ha subratllat. I

ncialment els tres grups volien fer una llei més àmplia per a la no-discriminació i la igualtat, per exemple en l’àmbit laboral o escolar. Això, però, s´ha deixat per a la propera legislatura. La consellera demòcrata Patrícia Riberaygua, ha explicat que és un tema molt ampli que s’ha de treballar a fons.

La proposició entrarà a tràmit al desembre  i s´aprovarà aquesta legislatura, ja que en haver estat consensuada pels tres grups parlamentaris no hi haurà treball en comissió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada