Vinyes – Mercader tornen a la competició a Lleó

Vinyes i Mercader en plena competició en un dels ral·lis de terra (FotoEsport)
Vinyes i Mercader en plena competició en un dels ral·lis de terra (FotoEsport)

L’ajornament fins a final de temporada del Ral·li de Pozoblanco, a causa de la intensa sequera, va provocar que els pilots que tenen en la seva agenda el calendari de la Copa d’Espanya de Ral·lis de terra (CERT) 2023 passessin el mes de maig sense poder competir en una prova vàlida per a aquest certamen.

Superat el període d’inactivitat obligada, Joan Vinyes – Jordi Mercader (Hyundai i20 Rally2), estan disposats a reactivar la seva presència en la competició en el III Rally Reino de León, amb l’ànim de situar-se en posicions capdavanteres de la prova. A la capital lleonesa, el Palau d’Esports serà el centre administratiu de la prova, mentre que les assistències se situaran a les instal·lacions del camp de futbol de la localitat.

Malgrat que l’equip de Rallycar manté la seva motivació al 100% per a estar entre els millors, són conscients que encara es troben en plena etapa d’adaptació a la seva mecànica. Aquesta era l’opinió de Vinyes al respecte: “Serà el tercer ral·li al volant del Hyundai i20, ens queden detalls per revelar”, en referència al seu comportament en situacions concretes. “També estem treballant per a adaptar les excel·lents prestacions d’aquesta mecànica al nostre pilotatge. Hem avançat molt, però encara m’agradaria afinar una mica més per a sentir-me més còmode. Amb tot anem a Lleó amb el convenciment que podem fer un bon ral·li”.Novetats en l’horari dels prolegòmens de la cita de Lleó

Una vegada superades les verificacions i el reconeixement de les cronometrades del ral·li, Vinyes-Mercader se situaran en l’habitacle del Hyundai, per a començar la fase del tot competitiva a la prova organitzada pel club esportiu ATKmotorsport.

L’inici serà l’habitual, és a dir la disputa del shakedown, entre les 13 i 15 hores del pròxim divendres (2 de juny), en un tram de 4 km, situat a 10 km del parc d’assistència. Els pilots prioritaris (cas de Vinyes-Mercader) podran completar un màxim de 8 passades a la referida especial.

En la continuació és on es produeixen les variacions en el programa horari respecte a altres ral·lis.
A partir de les 18.30 hores s’iniciarà la primera etapa en la qual els equips participants faran una passada per les especials A (9,510 km) i B (7,050 km). La passada pel tram A serà, en aquesta ocasió, el tram de qualificació. Els deu primers classificats entre els 4RM triaran la posició de sortida de la segona etapa.

Amb la celebració de la cerimònia de sortida (22.00 hores) en el podi situat en la Plaça de Sant Marcos de la localitat lleonesa, es donarà per finalitzada la primera jornada de competició de la present edició del Rally de León.Segona etapa amb 9 especials cronometrades

A les 8.00 hores del dissabte (dia 3), des del pàrquing del camp de futbol Reino de León, es donarà la sortida al primer participant de la segona etapa de la prova de Lleó. Al llarg del dia els pilots participants hauran de superar, de manera aleatòria, dues passades per cadascuna de les especials que configuren el ral·li (A 9,510 km, B 7,050 km, C 15,070 km i D 13,680 km), a més d’un únic pas per l’especial espectacle (1, 410 km) per a tancar el ral·li pels carrers de la capital lleonesa.

En total seran 282,277 km de recorregut dels quals el 38,47% (108,590 km) seran de velocitat.

Amb la seva presència a Lleó 2023, Vinyes torna a un escenari en el qual va disputar el ral·li de l’especialitat en el 2005, amb tot Joan Vinyes aclareix: “A part que no recordo gairebé res del meu pas per Lleó fa divuit anys, estic convençut que tot haurà canviat molt (organitzadors, especials…), serà com començar de zero”.

L’esmentada Plaça de Sant Marcos, en ple centre de Lleó, serà l’espectacular escenari on es concentraran els aficionats per a veure de prop, tant als pilots com a les mecàniques, que competiran en el III Rally Reino de León.

A més, en el podi situat en la mateixa plaça es duran a terme les cerimònies de sortida i lliurament de trofeus als vencedors, que serà a partir de les 21.00 del mateix dissabte.

TOTES LES NOTÍCIES