Per als equips habituals en la disputa del calendari del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA), l’arribada de l’estiu és sinònim de desplaçament a Ferrol per a disputar el Ral·li de Ferrol que, aquesta temporada, celebra el seu. L’equip Suzuki Motor Ibèrica i, en particular Joan Vinyes – Jordi Mercader, acudiran puntuals a la cita amb la cita de continuar ampliant la ratxa de bons resultats aconseguits en la comunitat gallega.

L’Escuderia Ferrol, per a celebrar 50 aniversari de la seva prova, ha confiat en un recorregut habitual en les últimes temporades amb l’excepció de la super especial en el Karting d’As Pontes i un canvi obligat a la 2a etapa, As Somozas-As Pontes per Valdoviño. La prova es disputarà a doble jornada, amb un total de 165,60 km de velocitat, distribuïts en 10 especials cronometrades (6 diferents).

Divendres que ve (dia 19) s’iniciarà el ral·li amb les especials habituals de la zona de Montfero. Irixoa-Montfero (21,30 km) en dues ocasions i Montfero-Montefero (19,47 km) i l’especial espectacle del FIMO (2,12 km) seran els obstacles a superar.

Durant la jornada següent (dissabte dia 20), els participants hauran de superar: una doble passada per San Sadurniño-As Somozas (20,06) i As Somozas-As Pontes (24,97 km), completades pel pas pel Karting As Pontes (2,20 km) al final de la 3a secció i Ferrol-Ferrol (9,24 km) com a última cronometrada del ral·li, abans d’entrar el seu vehicle al parc tancat final.

Per a Vinyes afronta la cita que dóna pas a les vacances amb les mateixes ganes de sempre i amb objectius ben concrets, aquesta era la seva opinió abans d’iniciar el desplaçament a terres gallegues: La idea és repetir les bones actuacions que hem tingut en els ral·lis precedents encara que la prova de Ferrol sempre té connotacions particulars sobre tot respecte al recorregut. Són zones amb molts encreuaments i anar feia a dreta o esquerra vària totalment la configuració de l’especial. O sigui, una especial es pot anomenar igual que l’any passat però pot ser completament diferent.

El ral·li es tornarà a a disputar amb un format de dues etapes (divendres i dissabte), amb dos bucles ben diferenciats. Per a Vinyes : És una bona opció, almenys a mi m’agrada més. Aquest any el divendres tornarem a una zona habitual, Montfero, mentre que durant el dissabte hi haurà el canvi més significatiu. Una de les especials més boniques (Valdoviño), al meu entendre, ha estat substituïda per As Somozas – As Pontes. En els reconeixements veurem les diferències en referència a l’any passat.

Quant a la ubicació de la logística dels equips participants en el ral·li no hi ha cap canvi. Les instal·lacions del Recinte Firal FIMO, a La Malata, acollirà a tots els participants.
De la mateixa manera que, l’Av. de Esteiro acollirà el parc tancat inicial i final de la prova. A més serà la ubicació del podi on es duran a terme les cerimònies de sortida i lliurament de trofeus als guanyadors.

El shakedown, es correrà a la zona de Esmelle el divendres (dia 19) entre les 10.00 i les 12.00 hores. A continuació els pilots prioritaris es jugaran el lloc de sortida en el tram de qualificació (TCC).

L’inici del 50 Ral·li Ferrol està previst a les 17.30 hores, del mateix divendres, des de l’esmentat podi de l’Av. de Esteiro. Aquesta primera etapa finalitzarà a partir de les 22.35 hores.
La 2a etapa es disputarà entre les 9.30 i les 17.30 hores del dissabte (dia 20). Comentar que en aquesta segona jornada els equips prendran la sortida del FIMO.

Fotoesport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada