Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) van aconseguir un clar triomf entre els vehicles de la Copa d’Espanya de 2RM fins a 1600 cc., en el 49è Ral·li Rias Baixas, tercera prova vàlida per al Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt. L’equip Suzuki Motorsport va veure com se li escapava, en la recta final de la prova, la possibilitat de lluitar fins al final per entrar entre els cinc millors de la classificació absoluta. Una punxada (roda davantera dreta) en el segon pas per Fornelos, els va fer perdre dues posicions en aquesta classificació a més, de tota opció de millorar. Joan, al final, comentava. Vam venir amb un objectiu clar a Vigo i l’hem complert, encara que….

En la primera cita gallega del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, per fi la climatologia ha estat favorable per als participants i els afeccionats que van seguir a peu de cuneta les evolucions dels pilots. Com dèiem, sol i una temperatura agradable van acompanyar al Rias 2013.

La 1ª etapa, tenia solament dues cronometrades (la del parc del Castro de poc més de 2 km.) que tenien com a dificultat afegida, completar les dues passades pel bucle sense passar per l’assistència. Malgrat tot Vinyes-Mercader, van sortir amb la intenció d’establir diferències al seu favor des de la mateixa sortida. Van aconseguir el seu objectiu dominant totes les especials de l’etapa, superant en 19” al seu company d’equip (Gorka Anxustegi) que ocupava la segona plaça entre els 2RM en arribar al parc tancat de l’IFEVI. A més Vinyes-Mercader ocupaven la 8ª posició scratch a 13” del Mitsubishi Lancer Evo X dels germans Pais.

La 2ª etapa, amb especials més exigents (Fornelos, Ponteareas i As Neves), la tònica va seguir sent la mateixa. Després de l’abandó d’Anxustegi en el primer pas per Ponteareas, Vinyes va seguir dominant amb claredat la categoria, va acabar les dues seccions matinals d’aquesta segona jornada amb gairebé 5’ d’avantatge sobre el segon classificat, el R/Twingo R2 d’Otero-Lopez. A més, havia progressat en la classificació absoluta fins a la sisena posició a 3” dels germans Pais

En la recta final de la prova es va produir la punxada esmentada. Com queda dit, va poder mantenir la primera plaça entre els vehicles de 2RM, però va perdre dues posicions en l’absoluta de la prova.

Vinyes en acabar el Rias Baixas ens explicava d’aquesta manera com se sentia al final d’un ral·li que va ser gairebé perfecte. “Com he comentat, crec que hem d’estar contents perquè en aquest Rias hem aconseguit l’objectiu pel qual hem lluitat en les tres passades temporades i que intentarem seguir-ho fent en l’actual, és a dir el triomf en la Copa d’Espanya de 2RM fins a 1600cc. Malgrat tot, estar tan prop d’entrar una altra vegada entre els cinc primers del ral·li absolut i no aconseguir-ho per una punxada, doncs… En fi dins de 15 dies tenim un altre repte a Orense i ho seguirem intentant”.

Malgrat el mal estar que suposa l’incident esmentat, Vinyes estava molt satisfet, una vegada més, de com s’ha desenvolupat el ral·li i: “El rendiment del Swift S1600, segueix sent competitiu i ens permet estar en posicions impensables a priori. En la majoria de les especials hem superat als nostres rivals directes i hem estat molt a prop, en alguns casos, de vehicles més potents”.

Com bé deia Joan, dins de 15 dies, concretament els dies 14 i 15 del present mes de juny, el protagonisme serà per al Ral·li Orense, aquest any amb novetats importants en el seu recorregut.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada