Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ N5) no van tenir cap opció de lluitar per les posicions d’honor en el 55 Ral·li Princesa d’Astúries, primera cita asturiana del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt (CERA) 2018.

Problemes en el sistema de frenada, des de la primera especial de la cursa, i una burxada en el tram cronometrat inicial de la 2a etapa, van llastrar a l’equip Suzuki Motor Ibèrica que al final van optar per abandonar la prova per evitar mals majors.

Shakedown – Qualificació. Ribera de Arriba (3,50 km).
El primer contacte amb la mecànica de competició, després de dos mesos sense disputar un ral·li, va ser molt positiu. Sense cap dubte, Vinyes-Mercader van completar les quatre pujades del test amb bon feeling malgrat un ensurt atípic sense conseqüències, així ho comentava Joan: En la segona pujada del test, ens vam trobar amb unes vaques en la carretera. Per sort ens van avisar amb una mica d’antelació i vam poder parar sense problemes.

En la pujada de qualificació també van marcar un excel·lent crono, 2’ 11”435, que els va situar en la 6a plaça, solament superats per vehicles de la categoria R5: Tot s’ha desenvolupat segons el previst, hem estat on hem d’estar, és a dir darrere dels R5. Hem escollit la 7a posició en l’ordre de sortida deixant per davant les mecàniques més potents.

1a, Etapa. Candamo (15,92 km) i Llanera (15,88 km).
La línia positiva inicial es va torçar ràpidament, al final de la primera especial van començar els problemes de frens, un fet que els va acompanyar durant la resta de la jornada i que els va retardar, cada vegada més, en les classificacions provisionals.

Malgrat haver completat una jornada molt complicada, Joan no perdia l’esperança: En aquesta assistència de final de jornada hem intentat trobar alguna solució d’urgència, veurem si dóna el resultat esperat. Almenys ho intentarem.

2a, Etapa. Siero (15,53 km), Villaviciosa (14,80 km) i Colunga (15,01 km), L’Estreta (15,10 km), Oviedo (3,26 km)
Les bones intencions de Vinyes aviat es van frustrar, una burxada en l’especial inicial d’aquesta segona etapa els va fer perdre més temps, deixant encara més complicada l’opció, pràcticament impossible, de millorar la seva posició en les classificacions, tant de la N5 com de l’absoluta.

Queda clar doncs, que la prova de l’Automòbil Club d’Astúries contínua sent gafe per Vinyes-Mercader, segons Joan: És una prova atractiva amb especials que m’agraden. En aquestes últimes edicions no hem tingut la sort de cara però, estic segur, que això canviarà.

Cal passar pàgina de manera ràpida, dins de 15 dies (28 i 29 de Setembre), el CERA seguirà al Principat d’Astúries. En aquesta ocasió seran les especials properes a Llanes les que hauran de superar els equips participants en el 42 Ral·li vila de LLanes.

Fotoesport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada