Vinyes-Mercader (Suzuki Swift R+) al Rally CM-RACE passant per A Corunya

Joan Vinyes-Jordi Mercader afrontaran l’últim cap de setmana de competició en el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) 2019, després superar una atapeïda agenda prèvia que, en aquesta ocasió, a part de les tradicionals jornades de reconeixement de les especials, cal afegir un viatge exprés fins a la Corunya per a estar entre els protagonistes en la presentació de la nova mecànica de competició de Suzuki, el Swift R4lly S.

El Suzuki Swift R4lly S, pren el protagonisme.
Com es va anunciar en la fase prèvia del passat Rally de Ferrol, la pròxima temporada el Swift R4lly S prendrà el relleu del Swift R+, en els ral·lis en els quals competeixi l’equip Suzuki Motorsport. La presentació del nou vehicle s’ha dut a terme durant el matí d’aquest divendres (dia 17).

La presentació del Swift R4lly S ha estat presidida pel màxim responsable de la marca japonesa per a Espanya, Portugal i Andorra, el Sr. Joan López Frade. A més ha comptat amb la presència dels pilots de l’equip, Javier Pardo i Joan Vinyes, i els seus respectius copilots, Adrián Pérez i Jordi Mercader.

Vinyes ens ha comentat les seves sensacions una vegada presentat el nou Suzuki: Sens dubte és molt bonic, tenim molta feina al davant per a aconseguir que sigui competitiu al màxim, sens dubte, un treball que em motiva molt. Un altre aspecte a destacar és que competirem, almenys, en dos ral·lis en terres portugueses en escenaris, fins al moment, desconeguts per a nosaltres.

Vinyes-Mercader arriben al Rally Comunitat de Madrid-RACE amb els deures fets.
Una vegada acabada l’aposta de futur de l’Equip Suzuki Motorsport, Vinyes-Mercader han tornat a Madrid per a seguir amb el futur immediat, que no és un altre que preparar la seva participació en el X Rally Comunitat de Madrid-RACE, última cita de la temporada del CERA.

Els organitzadors de l’esdeveniment han preparat, en aquesta ocasió, un traçat sense sortir de la Comunitat de Madrid. Aquesta 10a edició del ral·li, tindrà al Circuit del Jarama com a centre neuràlgic de la prova, tant quant a l’aspecte organitzatiu com en el competitiu.

El recorregut a superar pels participants serà de 128,68 km, de velocitat, distribuïts en 8 especials (6 de diferents). La meitat d’aquestes cronometrades es disputaran en diferents variants del traçat de San Sebastián de los Reyes.

En concret el traçat del X Rally CM-RACE, serà el següent:
Etapa 1: Seccions 1 i 2 (divendres dia 22); Puerto de la Puebla (15,88 km) i El Berrueco (10,56 km). La 2a secció s’acabarà amb el primer pas pel Circuit del Jarama – sentit normal (18,52 km).
Etapa 2: Secció 3 (dissabte dia 23); Circuit del Jarama – sentit invers (19,16 km).
Secció 4 (dissabte dia 23); Circuit del Jarama – sentit invers i mixt (19,22 km).
Secció 5 (dissabte dia 23); Circuit del Jarama – sentit normal i mixt (18,190 km).

Com es pot comprovar un traçat que poc té a veure amb el de les últimes edicions de la cita del RACE, en opinió de Vinyes: Crec que la disputa de les especials del Jarama són molt atractives tant per a nosaltres com per als afeccionats. Sens dubte aquest format seria més espectacular si no tingués una incidència directa en el resultat del campionat. El nostre plantejament serà el de sempre, és a dir, sortir a estar la lluita per les posicions d’honor i, d’aquesta manera, tancar el capítol al volant del Suzuki Swift R+ amb sensacions excel·lents. El Jarama un escenari conegut? És cert, he competit moltes vegades en aquest traçat però, només en sentit normal. Les altres variants són noves per a tots.

Com hem esmentat, el Circuit del Jarama acollirà la logística dels equips (paddock), les seccions administratives, el parc tancat, els podis de sortida i lliurament de trofeus, … Com es pot comprovar activitat màxima a l’esmentat escenari.

El X Rally Comunitat de Madrid-RACE té previst el seu inici el divendres (dia 22) a les 10.41 hores. El primer pas pel traçat del Jarama està previst a les 18.05 d’aquest mateix divendres.  Durant la jornada següent (dissabte dia 23), a partir de les 8.35 hores es correrà la 2a etapa íntegrament en l’escenari esmentat. El final del ral·li que tanca el CERA 2019 està prevista a partir de les 13.35 hores.

Fotoesport

TOTES LES NOTÍCIES