Vinyes-Mercader s’imposen entre els dues rodes motrius

vinyes

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) van aconseguir el primer triomf de la categoria 2, 3 i 4, vehicles de dues rodes motrius (2RM) i la sisena posició de la classificació absoluta en el 32è Ral·li Internacional Sierra Morena, segona prova valida per al Campionat d’Espanya de l’especialitat.
La lluita pel triomf absolut del ral·li cordovès la van protagonitzar el Porsche 997 GT3 de Sergio i Diego Vallejo i el Ford Fiesta R5 de Miguel Fuster-Nacho Aviñó. El guanyador es va decidir en les últimes especials a favor dels germans Vallejo, després de mostrar-se més agressius que els seus rivals.
La prova va estar marcada per la calor extrema que va fer a la capital andalusa durant tot el cap de setmana. Els termòmetres van superar en molts moments els 30º. A partir del migdia, en les especials per on transcorria el ral·li, es van fregar els 40º. És evident doncs, que tant els pilots com les mecàniques van patir molt durant el desenllaç de la prova.
L’inici del ral·li de l’Automòbil Club de Còrdova per part de VInyes-Mercader va ser fulgurant. Després del primer pas pel bucle inicial (Trassierra, Villaviciosa i El Hoyo), el pilot de l’equip Suzuki – Repsol tenia un avantatge d’una mica més de mig minut sobre el seu rival directe (Gorka Antxustegi). A més Vinyes, després de les dues primeres especials es trobava en una espectacular quarta posició, solament superat per mecàniques clarament inaccessibles.
En la segona passada per les especials esmentades no es van produir grans canvis. Vinyes va seguir dominant amb claredat els parcials de la categoria 2, 3 i 4, i va tancar està primera part del ral·li a la cinquena plaça d’una classificació absoluta comandada per Fuster-Aviñó (Ford Fiesta R5).
El canvi d’escenari i sobretot l’augment de les temperatures tampoc van motivar canvis importants en les classificacions. Vinyes-Mercader es van concentrar a mantenir la primera plaça entre els vehicles de tracció davantera.
Van seguir marcant els millors parcials entre aquests vehicles i al final van confirmar el triomf d’aquesta categoria i la sisena plaça en la classificació absoluta.
“El Sierra Morena és una prova difícil i en la qual no havíem competit en les últimes temporades, així doncs el resultat cal catalogar-ho de molt bo. El triomf en la categoria és per a nosaltres l’objectiu de la present temporada i començar amb un triomf sempre és un estímul per seguir treballant de cara als següents compromisos. O sigui a Vigo intentarem repetir posició entre els millors”. Aquest era el comentari que feia Vinyes en la seva última passada pel parc d’assistència de la prova andalusa, a més ha parlat d’una segona part del ral·li disputat amb un ambient molt dur: “Com comentava, el nostre objectiu era el triomf a la nostra categoria i ens vam plantejar la part final del ral·i, sobretot , a mantenir la nostra mecànica. Forçar la situació en aquestes condicions podia ser molt negatiu per a les nostres aspiracions de guanyar la categoria 2, 3 i 4. Molt content amb el resultat aconseguit i també pel funcionament de tota la maquinària de l’equip Suzuki Motorsport. Crec que aquest any serem igual de competitius que en temporades anteriors”.
La propera cita del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt es disputarà en terres gallegues. La terna de proves que es disputaran en aquesta comunitat s’iniciarà a Vigo, serà una nova edició del Ral·li Rias Baixas que es correrà els dies 31 de Maig i 1 de Juny, amb les instal·lacions del IFEVI com a nucli central del ral·li.
(Text i foto: Fotoesport)