vinyes-mercaderUna vegada finalitzat el pas cada any per Galicia, el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt arriba al Principat d’Astúries per disputar una de les proves de més tradició del certamen, el Ral·li Príncep d’Astúries que aquesta temporada celebra la seva 51ª edició. Joan Vinyes-Jordi Mercader, al volant d’un dels Suzuki Swift S1600 de l’equip Suzuki MotorSport, van iniciar el desplaçament a Astúries amb un objectiu ben definit, recuperar pari del terreny perdut a Ferrol, en un ral·li que a més és vàlid per al Trofeu d’Europa de Ral·lis.

La prova organitzada per l’Automòbil Club Principat d’Astúries (ACPA) tindrà, per segon any consecutiu, a la capital asturiana, Oviedo, i a Cangas de Narcea les localitats que acolliran tota la logística del ral·li.
A Oviedo estaran: el podi, situat en la c/ la Fruela, serà l’escenari de la cerimònia de sortida mentre que en el situat a la Plaça dels Ferroviaris, on es durà a terme el lliurament de trofeus. Mentre que el shakedown es disputarà en La Manjoya.

Quant al parc d’assistència s’instal·larà en el Recinte Firal de Cangas de Narcea. La sortida de les dues etapes es duran a terme des d’aquest parc d’assistència. En recorregut a completar per la cinquantena d’equips participants serà de 545,19 km, dels quals 205,92 km seran contra el crono i per tant decisius per establir les diverses classificacions finals. Les especials a superar seran 12, distribuïdes en dos bucles de tres especials cadascun que es disputaran en dues ocasions cada bucle (un bucle en cada etapa).
L’especial estel d’aquest traçat és la nomenada com a Viatges el Corte Inglés, amb els seus més de 30 km de llargada, serà la que tancarà el bucle de la segona etapa i per tant el ral·li.

Per Vinyes-Mercader, l’objectiu serà estar entre els millors del ral·li per iniciar l’escalada fins a les posicions capdavanteres dels diversos campionats, aquestes eren les seves paraules: “Com de costum sortirem a per totes, no ens queda una altra opció per recuperar els llocs perduts després del lapsus de Ferrol. Serà un ral·li complicat tant pels canvis d’escenari, amb els consegüents enllaços de molts quilòmetres, com per un recorregut que segurament serà molt exigent. A més que, sempre la climatologia acostuma a ser variable i això genera molts dubtes en el moment d’iniciar els diversos bucles”. Vinyes esmenta el recorregut, són més de 200 km cronometrats i per tant un ral·li dels considerats exigents, sobre les especials aquest era el seu comentari: “Per les referències que m’han explicat, sembla que hi ha part d’algunes especials que es repeteixen, unes altres que l’any passat eren enllaç i aquesta vegada són contra el crono, … En fi haurem d’estar atents en els reconeixements, l’escenari és semblat al de l’any passat però amb moltes variants que el transformen en un recorregut pràcticament nou”.

Quant al timing del Príncep 2014 hi ha alguna variació a tenir en compte. Per exemple que la cerimònia de sortida, que es farà a les 21h00 del proper dijous (dia 11), se celebrarà abans del shakedown, divendres (dia 12) entre les 9h00 i les 12h00. Una vegada acabat l’últim test amb el cotxe de competició, els equips faran el llarg enllaç fins a a l’assistència de Recinte Firal de Cangas de Narcea des d’on, a partir de les 16h30 es donarà la sortida real de la prova. Aquesta etapa inicial està previst que finalitzi a partir de les 22h05 de la mateixa jornada.

La segona etapa es correrà entre les 8h30 i les 19h25 del dissabte (dia 13).
El Príncep d’Astúries 2014 tindrà com a colofó el lliurament de premis que, com queda dit, se celebrarà a la Plaça dels Ferroviaris d’Oviedo a partir de les 20h15 del mateix dissabte.

(Text i foto: Fotoesport)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada