Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) afronten la segona cita gallega del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, amb la intenció de seguir escalant posicions en els diferents fronts que tenen oberts a l’esmentat campionat.

El Ral·li Ourense-Ourense Termal és un dels més exigents de la temporada quant a quilometratge i duresa de les especials. En aquest aspecte, l’absència en el recorregut de la especial del Cañón do Sil és sense cap dubte la gran novetat de l’Ourense 2013. “Una llàstima”, d’aquesta manera comentava Vinyes l’esmentada absència. Com és ben conegut, el pilot de Suzuki considera al Cañón do Sil com una de les especials més boniques del certamen espanyol de ral·lis d’asfalt.

L’Escuderia Ourense ha preparat, per a l’edició 2013 de la seva prova, un traçat amb gairebé 500 kms (en concret 487,85 kms), dels quals 206,64 kms seran cronometrats. Els equips participants hauran de superar 12 especials (6 diferents) i, com queda dit, amb canvis importants. Hem esmentat una especial que no es disputarà, per contra cal destacar l’especial Os Peraes, que amb les seves 29,78 kms, serà la que obrirà la competició en la jornada del dissabte.

Després del que hem comentat, la present edició de la prova d’Ourense es preveu potser més complicada de l’habitual, aquesta era l’opinió de Vinyes abans d’iniciar el desplaçament a terres gallegues: “A Ourense són diversos els factors que fan que el ral·li sigui dur tant per a les mecàniques com para tots els que hi participem. La climatologia, normalment fa molta calor que dins del cotxe s’incrementa de manera notòria. Aquest any tenim una jornada prèvia, el divendres, de 12 hores de reconeixements (de 10h00 a 22h00). A més de les novetats en un recorregut que amaga molts paranys i que no et permet un moment de relaxació. Estic convençut que serà un dels ral•lis més durs de la temporada”.  On sembla que la situació no presenta dificultats és en l’aspecte tècnic: “Cert, el Swift s’està mostrant molt competitiu i esperem seguir en la mateixa línia. A Ourense les condicions seran més dures però, com hem demostrat en altres ocasions, no suposen un problema per a la nostra mecànica”.

Els equips inscrits en el Ral·li Ourense 2013 s’instal·laran, a partir de proper dijous (dia 13), en les instal·lacions d’Expourense. El Recinte Firal acollirà tots els serveis del ral·li a excepció del parc tancat final i del podi on es durà a terme el lliurament de trofeus que estaran situats a la Plaça Major de la capital gallega.

Quant a la competició, el 46è Ral·li Ourense tindrà un aperitiu inicial el divendres (dia 14) a partir de les 20h35 amb la disputa de la primera passada pel tram espectacle de San Ciprian.

A partir de les 8h30 de la següent jornada (dia 15), arribarà l’hora de la veritat pels participants d’un Ral·li d’Ourense que té previst el final a partir de la 21h40 del mateix dia.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada