Text i foto Fotoesport

El Ral·li Illes Canàries, la prova més internacional del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, serà la cita immediata que hauran d’afrontar Joan Vinyes-Jordi Mercader al volant del nou Swift de l’equip Suzuki Motor Ibèrica.

Després de pujar al podi en el debut (Ral·li Sierra Morena), el llistó està a un nivell molt alt i l’objectiu no pot ser un altre que continuar amb les excel·lents sensacions exhibides en una prova d’una exigència superior.

Els organitzadors canaris han preparat un recorregut total de 602,55 km, dels quals un 33,6% (202,73 km) seran de velocitat. Seran 2 jornades de competició en els quals es completaran 14 especials cronometrades (7 de diferents).

El dijous (dia 3) a partir de les 9.00 hores, s’iniciarà el shakedown per als equips FIA, que tindrà el seu moment culminant amb la disputa del tram de qualificació que donarà opció als millors a triar la posició de sortida.

Els obstacles a superar en la 1a etapa (dia 4, entre les 9,15 hores i 19,45 hores), seran tres cronometrades ben conegudes: Valsequillo (10,96 km), Sant Mateu (15,04 km) i Artenara (23,05 km), a més de la super especial d’1,44 km, pels carrers de Las Palmas. Les especials es disputaran dues vegades cadascuna.
Entre les 9.00 i les 17,44 hores de la següent jornada (dia 5) es disputarà la segona etapa. Arucas (11,58 km), Moya (15,08 km) i Galdar (24,21 km), dos passos per cadascuna d’aquestes cronometrades que posaran l’ordre definitiu a les classificacions de la 42a edició de la prova canària.

Joan Vinyes serà un dels protagonistes en una de les proves amb més expectació de tot l’any, dóna per fet que, com sempre, hi haurà molts afeccionats en les cunetes: Fa moltes temporades (que …) visitant Gran Canària i l’ambient que es viu durant la prova és molt particular. La presència de pilots de diverses nacionalitats que lluiten per l’europeu ajuda al fet que els afeccionats acudeixin en gran nombre a les especials. Malgrat ser un ral·li amb un dels traçats més llargs de la temporada, t’asseguis abrigallat a tot moment.

Quant al traçat poques novetats, les especials són conegudes, però segons Vinyes: No per això la prova serà menys complicada. Com acostuma a passar en aquestes últimes edicions, les cronometrades es concentren en la part central de l’illa amb continus desnivells, amb la possibilitat que els canvis de temperatura puguin ser importants. No seria la primera vegada que el sol i la pluja es combinen en la mateixa especial.

El parc de Santa Catalina, i instal·lacions adjacents, tornarà a concentrar tota la logística del ral·li a més de les diferents dependències administratives, podi de sortida i lliurament de trofeus del Ral·li Canàries 2018.

Com a novetat cal ressenyar el canvi d’ubicació del shakedown que es disputarà al llarg del matí del dijous vinent (dia 4).

Vinyes-Mercader ja han començat una setmana molt intensa en Gran Canària, els sempre esgotadores jornades de reconeixements a més dels actes protocol·laris als quals han d’assistir els pilots de l’equip Suzuki Motor Ibèrica.

A les 9.15 hores del pròxim divendres (dia 4) arribarà el moment esperat per tots, sobretot pels equips. En aquest instant el primer vehicle prengués la sortida des del podi del Parc de Santa Catalina per iniciar de manera oficial la competició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada