Vinyes-Mercader esperen reprendre la bona senda en el vila de Llanes

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+) han iniciat el segon desplaçament de la temporada al Principat d’Astúries, amb la seguretat que en aquesta ocasió estaran en la lluita entre els millors del 42 Ral·li vila de Llanes, 8a prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt.

El tàndem de l’equip Suzuki Motor Ibèrica esperen mostrar les seves millors prestacions, és a dir, les mateixes amb les quals van aconseguir el triomf, de la categoria, N5 en els Ral·lis de Sierra Morena, Orense i Ferrol.

Els integrants de l’Escuderia de Llanes segueixen fidels a la tradició i la seva prova es disputaran en una sola etapa, en aquest cas, dissabte que ve (dia 29 de setembre).
El recorregut total del ral·li és de 480 km, dels quals 157,662 km, seran de velocitat, repartits en 10 especials. És a dir, idèntic traçat a l’edició 2017 de la prova.

Així doncs, en el bucle inicial del Llanes 2018, els obstacles a superar, dues vegades cadascun, seran: La Torneria (11,400 km), Els Carrils (6,721 km) i Carmen-Torre (19,530 km).
En la continuació, els participants que segueixin en el ral·li es trobaran amb sol dos especials, però amb un traçat més exigent. Nova-Labra (19,920 km) i Rio Cabra (21,260 km), que també hauran de superar-se en dues ocasions.

Vinyes-Mercader no trobaran cap novetat en el recorregut a superar. Malgrat tot, Vinyes té l’objectiu de completar els reconeixements amb detall, així s’expressava abans d’iniciar el desplaçament a Llanes: Mai saps on pot saltar la sorpresa. Les distàncies són les mateixes però en un any les carreteres i el seu entorn han pogut canviar molt. Els excessos de confiança no són aconsellables quan has d’entrar en cunetes. Un altre factor a tenir en compte serà la climatologia, veurem que ens ofereix en aquesta ocasió. A més afegia: És un ral·li complicat en general, amb pluja encara més, però m’agrada. Són escenaris en els quals he competit moltes vegades i en els quals em sento molt còmode, malgrat la dificultat.

Els horaris del divendres (dia 28), respecte als de la temporada passada, tindran un lleuger canvi en l’hora de l’inici del shakedown. En aquesta ocasió el test amb el vehicle de competició es disputarà entre les 10.00 h i les 12.00 h, mentre que el tram de qualificació que disputaran els pilots prioritaris s’iniciarà a les 12.15 h. L’escenari serà el d sempre, la ctra. LLN-2 (Andrín – Cue).

A les 20.30 h del mateix divendres, es durà a terme la cerimònia de sortida. El podi situat en el pàrquing de la platja El Sablón serà una vegada més l’escenari.

El 42 Rallye de Llanes s’iniciarà a les 7.30 hores (dissabte dia 29), amb la sortida del primer vehicle des del Parc d’Assistència (Zona de la Talá). La cerimònia de lliurament de trofeus està prevista a les 21:20 h en el podi del pàrquing del Sablón.

Foto i Text: Fotoesport