Vinyes-Mercader completen el seu debut en el Ral·li de Guimaraes entre els top 5

vinyes-mercaderJoan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) van completar amb excel·lents sensacions el seu debut, formant equip, en un ral·li disputat en terres portugueses. Concretament en el Ral·li cidade de Guimaraes, que aquest any per primera vegada era vàlid per al campionat nacional de Portugal, els pilots de Suzuki van aconseguir una brillant cinquena posició en la classificació absoluta a més de dominar amb claredat la categoria de dues rodes motrius (2RM).

La prova organitzada per Targa Club, es va disputar amb unes condicions climatològiques que podríem qualificar d’estiuenques sobretot durant les hores diürnes en las que el sol va lluir amb força.

Cal destacar així mateix la presència massiva d’espectadors, sobretot, en la prova especial que es va disputar pels carrers cèntrics de Guimaraes i que va servir per iniciar la cursa de manera espectacular.

Després de completar una bona actuació en la super especial esmentada, Vinyes-Mercader no es van imposar cap objectiu concret quant a resultat final. Es tractava de fer quilòmetres, tots els possibles, i recuperar sensacions de cara a l’inici d’un campionat d’Espanya que es preveu molt disputat.

Malgrat tot, des de l’inici primera etapa van imprimir un ritme que els hi permetia estar de manera regular entre els 10 millors de la classificació absoluta, malgrat lluitar contra mecàniques molt potents. En finalitzar el pas per les cinc especials que configuraven aquesta primera part del ral·li, Vinyes-Mercader eren líders entre els competidors amb vehicles de 2RM, amb el seu company Gorka Anxustegi a 13”6, i estaven situats a la sisena plaça de la general.

En la segona etapa, es va canviar d’escenari però les diferències a favor de Vinyes van seguir augmentant en la categoria de 2RM. A la classificació absoluta també va poder millorar, fins a la 5ª posició, aprofitant que alguns dels rivals que tenia per davant a meitat de la prova, no van poder mantenir el ritme exhibit en les primeres especials.

‘Per ser un ral·li del que no teníem cap referència abans de venir, crec que hem estat a un bon nivell. Per a nosaltres el gran objectiu d’aquesta prova de Guimaraes era tornar a pilotar el Swift S1600, a nosaltres ens falten encara dos mesos per iniciar el campionat d’Espanya i estar tant temps sense sentir les reaccions del Swift crec que no hagués estat la millor opció de cara a afrontar el Sierra Morena amb la màxima confiança’. Aquestes eren les paraules de Joan Vinyes en finalitzar la seva participació a Guimaraes, el seu semblant reflectia la satisfacció que sentia després del gran inici de temporada realitzat al volant del Swift S1600: ‘Estic content de com han anat les coses avui, ha quedat clar que el Swift segueix sent competitiu. En l’assistència tot ha funcionat de manera impecable. Per tant després d’acabar en el podi un ral·li, en el qual tot s’ha desenvolupat amb normalitat, ens sentim molt il·lusionats de cara a la temporada que està punt d’iniciar-se i tornar a lluitar pels objectius que ens plantegi l’equip Suzuki’.

Sols cal lamentar l’incident que ha patit el Gorka (Anxustegi) a l’últim tram i que l’ha obligat abandonar. Una pena crec que ell també ha protagonitzat una gran actuació.

Joan Vinyes-Jordi Mercader tornaran a competir al volant del Suzuki Swift S1600 el proper mes de maig, concretament els dies 10 i 11, en què disputarà el Ral·li Sierra Morena prova inicial del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2014 per a l’equip Suzuki Motorsport.

Classificació Scratch: 1.- Pedro Meireles-Pablo Castro (Skoda Fabia S2000) 58’27”0, 2.-Ricardo Moura-Antonio Costa (Skoda Fabia S2000) a 0’00”3, 3.-Joao Barroso-Jorge Henriques (Ford Fiesta R5) a 0’26”4, 4.-Adruzilo Lopes-Vasco Ferreira (Subaru Impreza R4) a 1’16”7, 5.-Vinyes-Mercader (Suzuki Swift S1600) a 2’11”0.

2 Rodes Motrius:1.-Vinyes-Mercader (Suzuki Swift S1600) 1h00’38”0, 2.-Ricardo Marques-Paulo-Marques (Peugeot 208 R2) a 3’18”8, 3.-Diogo Gago-Jorge Carvalho (Citroën C2 R2) a 3’38”6.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.