El Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA), retorna a l’activitat després de les habituals vacances d’estiu. Com de costum la part decisiva de la temporada arrencarà a Astúries, en concret amb la disputa de Ral·li Princesa d’Astúries que, a més de ser vàlid per al CERA, tornarà puntuar per al Trofeu d’Europa de Ral·lis.
Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R + – Suzuki Motor Ibèrica) estaran al podi de la primera cita asturiana de la temporada amb l’objectiu d’entrar amb bones sensacions en una segona part de la temporada que promet emocions fortes.

L’Automòbil Club Principat d’Astúries (ACPA), organitzador de l’esdeveniment, ha preparat per a la 55a edició de la seva prova, un recorregut total de 613,41 km, dels quals 172,73 km, són cronometrats.

El ral·li estarà dividit en 2 etapes en les que es tindran que afrontar 12 especials (7 de diferents).
En el decurs de la primera etapa (divendres dia 14) els participants hauran de superar, en dues ocasions cada un, els següents trams de velocitat: Candamo (15,92 km) i Llanera (15,88 km).

La segona etapa (dissabte dia 15) la competició es desplaçarà cap a la zona est d’Astúries, on es disputaran, també dues vegades cadascuna) especials tan anomenades com: Siero (15,53 km), Villaviciosa (14,80 km) i Colunga (15,01 km), a més d’un sol pas per La Estrecha (15,10 km).
El punt final al Princesa d’Astúries 2018 es posarà a Oviedo, amb la disputa d’una super especial de 3,26 km.

Així doncs, és un recorregut molt semblant al de la temporada passada tot i que, segons Vinyes, mai et pots fiar, aquest era el seu comentari: Seguim al nord d’Espanya, sinònim de carreteres estretes i d’una climatologia que en qualsevol moment et pot sorprendre. Pel que fa a les especials cronometrades les novetats són a la segona jornada del ral·li. Villaviciosa manté només una part del traçat de l’any passat mentre que L’Estrecha és el recorregut de Colunga de la passada edició però a l’inrevés. O sigui que grans novetats no hi ha però els reconeixements seran, com sempre, molt importants.

Vinyes, després de dos mesos sense seure al volant del Swift R +, es mostra amb ganes de retornar a la competició: Tinc ganes d’iniciar la part decisiva de la temporada. Per les referències que tinc, estic convençut que hi haurà molta més competència i no serà fàcil estar en les posicions d’honor. Seguir millorant les classificacions, tant de marques com de pilots, seguirà sent el nostre objectiu. Veurem si ho aconseguim.

Cap novetat pel que fa a la situació de la logística dels equips, La Manjoya tornarà a ser l’escenari en què s’ubicaran les assistències. Tampoc hi ha canvis en la ubicació del podi de ral·li, serà al Palau d’Exposicions i Congressos Ciutat d’Oviedo, on es durà a terme la cerimònia de sortida (dijous dia 13 a les 20.00 hores) i el lliurament de trofeus als vencedors (dissabte dia 15 a les 19.00 hores).

El shakedown i el tram de qualificació es durà a terme el divendres (dia 15) a partir de les 8.30 hores a l’especial Ribera de Arriba (3,50 km).

A les 14.30 hores es donarà la sortida de la primera etapa del 55 Ral·li Princesa d’Astúries des del Parc d’assistència de la Manjoya.

Fotoesport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada