vinyes-mercaderL’equip Suzuki – Repsol iniciarà la temporada 2014 el cap de setmana vinent (dies 7 i 8) al Ral•li Cidade de Guimaraes, prova vàlida per als campionats absolut i de ral·lis nord de Portugal, a més de la Copa Suzuki. Així doncs, Joan Vinyes-Jordi Mercader tindran l’opció de competir, en aquest inici de temporada, en un escenari totalment desconegut i sense la pressió que suposa haver de lluitar per uns punts de cara a la classificació d’un campionat. Segons Vinyes, “serà un test excel•lent de cara als compromisos del campionat d’Espanya”.

La prova organitzada pel Targa Club tindrà un recorregut de 250 km dels quals una mica més de 100 km (103,33 km) són de velocitat. El format del ral·li és molt semblant als que componen el calendari del campionat espanyol, és a dir, a partir de les 9h00 del proper dissabte es disputarà un bucle compost de dos especials, una de les quals (Rota de la Cautelarias) es correrà en tres ocasions mentre que l’altra (Citania de Briteiros), la més llarga del ral·li amb 16,93 km, solament s’haurà de superar dues vegades.

Una vegada completat el pas obligat per l’assistència, els equips que segueixin en competició afrontaran el segon bucle també compost per dues especials (Santuari da Penha i Serra da Penha) que s’hauran de superar dues vegades cadascuna.

Cal destacar que la competició s’iniciarà el divendres (dia 7) amb la disputa d’una super especial d’1,90 km pel nucli urbà de Guimaraes.

Per Vinyes la cita portuguesa és tota una novetat, mai ha competit en un ral·li a Portugal i és evident que l’escenari és desconegut per a ell, aquest era el seu comentari: “No tinc referències de com són les especials i quines seran les principals dificultats que haurem d’afrontar, com dic sempre en aquests casos, els reconeixements seran encara més importants per poder ser competitius al ral·li. Els rivals? Tampoc els conec, encara que donant-li una ullada a la llista d’inscrits es pot comprovar que hi ha cotxes molt potents i que segurament els pilots portuguesos són bons coneixedors de la prova. De tota manera, això és una cosa que no em preocupa, nosaltres sortirem a fer el nostre ral·li i sobretot aprofitar l’ocasió per provar a fons del Swift S1600”. En aquest aspecte no hi haurà sorpreses, la mecànica serà la mateixa que la passada temporada: “La nostra mecànica la coneixem bé, no hi ha canvis rellevants, però sempre cal intentar millorar i en això ens centrarem. D’entrada cal tenir en compte que fa uns tres mesos que no pugem al Swift, recuperar les sensacions al volant espero que no sigui complicat, però és una cosa que cal fer i aprofitarem l’ocasió del “test” de Guimaraes per fer-ho”.

En referència a la presència de l’equip Suzuki-Repsol a Guimaraes, el Sr. Juan López Frade màxim responsable del mateix, comentava el següent: “Anar a Portugal suposa l’inici de l’activitat de màrqueting de Suzuki Ibèrica com a importador de la marca a Portugal, una cosa que suposa també un repte per a tot l’equip, enfrontar-nos a les novetats d’un recorregut i uns rivals fins ara desconeguts. Estem impacients per començar”.

Els equips s’instal·laran a l’assistència situada al Pavelló Multiusos de la localitat portuguesa. A les instal·lacions del mateix es donaran cabuda les diferents activitats de la prova (reunions de comissaris, verificacions, sala de premsa, parc tancat…).

La sortida del primer participant a la super especial del divendres està prevista a les 21h00, encara que cal destacar que en aquesta especial els equips del Campionat de Ral·lis Nord (CRN) sortiran abans dels que competiran al campionat portuguès (CNR). L’equip Suzuki – Repsol competirà entre els equips CNR.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada