Un problema mecànic (alternador), va obligar a Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) abandonar el 37è Ral·li Illes Canàries – El Corte Inglés després d’acabar l’última especial de la primera etapa (Ingenio), és a dir en l’enllaç que el tenia que portar al parc tancat de Las Palmas. En aquell moment i després d’una primera inspecció ocular de la mecànica del seu vehicle, Vinyes es va adonar que el Canàries 2013 s’havia acabat per a ell: ‘Hem notat que alguna cosa no funcionava hem parat just després del final de l’última cronometrada del dia i… vam poder comprovar que el problema venia de l’alternador. No quedava una altra opció que avisar a l’equip per a que vinguessin a recollir el cotxe. Era el final del Canàries per a nosaltres’.

Fins a aquest instant la prova s’havia desenvolupat amb sensacions molt positives per Vinyes-Mercader. En el shakedown previ al ral·li es va produir el “retrobament” entre Vinyes i el Swift després de gairebé cinc mesos sense competir, aquestes eren les impressions de Joan al final del test: ‘Ens ha costat poc agafar el feeling, hem fet diverses passades (concretament 6) pel tram provant diverses opcions i la veritat és que sóc optimista de cara a un Canàries en el qual, diuen que, tindrem pluja i mal temps’.

Les previsions de Vinyes es van complir, a nivell competitiu va estar sempre entre els millors equips del Campionat d’Espanya i en referència a la climatologia es va haver d’enfrontar a la pluja, vent, boira i fred … La temperatura en les especials va estar sobre els 5º.

En aquesta 1ª etapa, Vinyes-Mercader van dominar amb claredat entre els vehicles de dues rodes motrius (2RM), a més de situar-se entre els millors (durant moltes fases de la jornada en segona posició) de la classificació scratch del Campionat d’Espanya.

Com queda dit, l’excel·lent treball realitzat es va quedar en res a poc menys de 30 km del parc tancat de Santa Catalina situat a Las Palmas. Per al pilot de Suzuki la part positiva era: ‘Crec que hem estat molt competitius, el ritme ha estat molt bo … l’única cosa que ens ha fallat és el resultat final. Com es comenta sempre, així són d’ingrates, de vegades, les carreres’.

Com bé deien en l’equip Suzuki, cal passar pàgina i seguir lluitant pels objectius marcats d’una temporada que acaba de començar. La propera cita serà a Cantàbria els dies 19 i 20 del proper mes de Maig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada