Joan Vinyes – Jaume Font (Porsche GT3), van completar les dues carreres de la GT Cup Open, disputades en el circuit de Silverstone, en la 6a posició de la categoria amateur (AM). La dupla de l’equip Baporo Motorsport van acabar satisfets de la progressió que estan experimentant al volant del Porsche, a més de conèixer escenaris molt variats que provoquen un canvi total de xip en el moment d’afrontar el cap de setmana sense referències recents.

En Silverstione ambient de tardor i pluja.
El llarg cap de setmana es va iniciar amb ambient fresc (no es van superar els 15°) i cel molt ennuvolat. La previsió de pluja per al divendres (dia 6) a primera hora de la tarda es va complir, encara que amb posterioritat va sortir el sol.
Durant la jornada del dissabte (dia 7), va seguir la mateixa tònica encara que, aquesta vegada la pluja no va arribar a fer acte de presència. La jornada del diumenge (dia 8) va ser totalment diferent, sol radiant tot pel matí i a mesura que avançava el dia els núvols van anar guanyant terreny.

Entrenaments lliures: El millor escenari per a provar …
El primer contacte amb el Porsche GT3, després de gairebé dos mesos, va ser qualificat per tots dos pilots com molt positiu. La primera manga de 55’ es va disputar amb asfalt sec i va ser Jaume Font el que més temps va estar en la pista. La segona es va iniciar just quan començava a ploure i va ser Vinyes l’encarregat de disputar bona part d’aquesta.
Els cronos marcats, tant en sec com en moll, han estat en tot moment prop dels més ràpids, 2’09”421 va ser el millor. En finalitzar les mànegues, Vinyes no va dubtar a afirmar que: Estem allà, referint-se a llocs capdavanters de la categoria.
Així mateix, el pilot andorrà va qualificar d’excel·lent l’escenari, aquestes van ser les seves paraules: És una pista ampla amb llargues escapatòries que et donen confiança. Pots fer test tant de prestacions de la mecànica com de pilotatge, ja que hi ha marges prou amplis per a evitar els tocs o sortides de pista. A més afegia: Hem pogut rodar amb l’asfalt mullat, un fet que fins avui no havia tingut ocasió de fer-ho amb el Porsche. Sens dubte, una experiència molt positiva per al dia que ens trobem en la necessitat de competir amb aigua.

Qualificació i Carrera 1: El canvi de pilot decisiu.
Vinyes va estar al volant del Porsche GT3 en la maga de qualificació inicial. Va donar un total de 9 voltes a la pista britànica aconseguint el seu millor crono (2’07”979) en l’últim gir. Amb aquest registre va fer bo el comentari fet en la jornada anterior (Estem allà), ja que, en la categoria AM, entre el 3r classificat (Leutwiler) i el 6è (Vinyes) només hi va haver 8 dècimes.
Al final d’aquest primer contacte oficial amb el crono, Vinyes ens feia aquest comentari: Estic content amb el resultat, no hi ha dubte que m’hagués agradat estar més amunt en la classificació, però ha tornat a quedar clar que els Lamborghini tenen unes prestacions superiors, mentre que les forces entre la resta d’equips estan més igualades.

La carrera es va iniciar amb bones sensacions per al pilot andorrà que, sense entrar en lluites impossibles, va anar recuperant posicions arribant a anar 6è de la classificació absoluta en finalitzar el seu relleu. A Silverstone la sort va girar l’esquena al tàndem Font-Vinyes en el moment de fer el canvi de pilot, van perdre uns segons que els van allunyar de manera definitiva de la lluita per les posicions davanteres.
Per a Joan, va ser una llàstima el succeït però així d’injusta és la competició, a vegades: Crec que el ritme era molt bo i a mitja carrera teníem possibilitats de lluitar pel podi de la categoria AM, però no va poder ser. Efectuar el canvi de pilot és quelcom que hem fet moltes vegades i sempre sense cap problema. Aquesta vegada no va sortir bé i tot el treball fet fins a aquest instant es va quedar sense recompensa.
Malgrat tot, segueixo convençut que el ritme de competició és bo i això ens ha de portar a lluitar amb els millors.  

Qualificació i Carrera 2: Les sensacions van millorar.
El protagonisme en la QP2, va ser per a Jaume Font. Amb millors condicions climatològiques i, en conseqüència, una pista més ràpida, Font va parar el crono en 2’07”215, que el va situar en la 8a posició de la graella de sortida de la 2a carrera.

Aquesta carrera final es va desenvolupar de manera regular per a Font-Vinyes, van rodar de manera constant entre els 10 millors de la classificació absoluta, arribant a situar-se durant algunes voltes en la 7a posició. En la recta final de la prova, amb Vinyes al volant i sense rivals a prop, van optar per no prendre riscos i assegurar la 8a plaça, al final el pilot andorrà ens feia el següent comentari: Hem fet un pas endavant en el coneixement del Porsche, serà important de cara a la cita de Barcelona. Aquest circuit el coneixem bé i tenim referències per a poder comparar i saber on ens trobem realment.

Circuit de Barcelona – Catalunya, següent parada.
Vinyes posarà punt final a la seva participació en el GT Cup Open Europe d’aquesta temporada, dins de 2 setmanes (dies 21, 22 i 23 de setembre) en el Circuit de Barcelona – Catalunya.
En aquest traçat es disputarà el 5è meeting del calendari, de l’esmentat certamen.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada