Vint infants tornen a l’escola bressol d’Andorra la Vella

Escola Bressol Conxita Mora
Escola Bressol Conxita Mora

El comú d’Andorra la Vella ha estat el primer a reobrir les escoles bressol. La resta de les comunals ho faran aviat, mentre que de les privades també aquest dilluns n’ha obert una a Encamp. Entrada esglaonada, presa de temperatura a l’arribada, canvi de roba i quatre infants com a màxim per aula són alguns dels protocols que s’apliquen.

Les famílies han estat citades esglaonadament. A l’entrada es pren la temperatura als nens i abans que entrin a l’aula els canvien de roba, explica la directora de l’escola bressol de Santa Coloma, Dolors Armengou. 

Avui han tornat a les aules 20 alumnes d’entre 1 i 3 anys, menys d’un terç del total. A cada aula n’hi pot haver un màxim de quatre. Els atenen set educadores i tres persones de suport.

Són dels dos centres, el dels Serradells i el de Santa Coloma, però s’han concentrat inicialment a l’escola Conxita Mora, que disposa de més espai. Pel que fa al material de protecció, les educadores pensen que no impedeix que les puguin reconèixer, assenyala Armengou. 

Pels pares el retorn a les aules era una necessitat doble. Per un costat creuen que els fills ho necessitaven des d’un punt de vista educatiu i per l’altre, els permet reorganitzar-se millor a casa, indica un dels pares. 

Aquest dilluns també s’ha posat en marxa una escola bressol privada d’Encamp, la Quitxalla, on han començat amb quatre infants i quatre educadores. Tenen llista d’espera per la baixa ràtio que permet el protocol.

La resta d’escoles bressol, tant les comunals com les privades, aniran obrint en les pròximes setmanes.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.