Vine a fer la Ruta del Vermut de Reus a illa Carlemany

Estem convençuts que t’agrada fer el vermut. Però, coneixes la Ruta del Vermut de Reus? Doncs aquest divendres i dissabte la podràs descobrir de la mà dels impulsors d’aquesta iniciativa, Reus Promoció. Seran presents al centre comercial illa Carlemany per donar a conèixer tots els secrets d’aquesta coneguda ruta de la capital del Baix Camp.

Sabies que al segle passat el vermut de Reus ja s’exportava a mig món? Sabies que una trentena de bodegues de la ciutat han arribat a elaborar més de 50 marques diferents de vermut? I que Reus disposa de diversos establiments  emblemàtics on fer el vermut i compartir aquest temps d’oci i conversa amb familiars i amics? Però el més important: saps quin és el sabor d’aquest reconegut vermut? Vine a la planta baixa d’illa Carlemany el divendres 16 i el dissabte 17 de febrer, a la tarda, i comparteix amb els teus una estona assaborint-lo!

Podràs gaudir a partir de les 19 hores d’una barra de promoció i degustació dels diversos vermuts que s’elaboren a la ciutat de Reus i descobrir com es va convertir en una potència real de la indústria vitivinícola, que es reflecteix en la frase ‘Reus, París, Londres’, tres de les principals ciutats d’Europa que marcaven el preu de l’aiguardent. De fet, a finals del segle XIX, el vermut ja havia estat adoptat per l’adinerada burgesia reusenca com la beguda de moda i social de l’època. Joan Gili va ser el primer empresari de la ciutat que va registrar la primera marca de vermut elaborada a la ciutat l’any 1892. S’hi han elaborat moltes marques i actualment la indústria del vermut es manté en plena producció gràcies als que conformen la marca ‘Vermut de Reus’, que mantenen la ciutat com l’autèntica capital del vermut, i actualment hi ha un munt d’establiments en places ‘vermuteres’, com la plaça del Mercadal, on es degusten vermuts amb història: el restaurant Museu del Vermut, Vermut Rofes o el Centre d’Art Cal Massó en són alguns d’ells, repartits per tota la ciutat. Allí s’hi poden veure objectes recollits al llarg dels anys relacionats amb el vermut, com ampolles, etiquetes o cartells.

Si decidim viatjar a Reus, ens podrem informar de tots els detalls durant aquests dos dies a illa Carlemany. Coneixerem les vistes a productors que hem de fer, gaudirem de les degustacions, descobrirem les rutes culturals pels espais més emblemàtics i les principals fires i festes a l’entorn del vermut i, amb una mica de sort, ens explicaran la fórmula secreta: diuen que vi blanc, alcohol i herbes aromàtiques… Fins aquí podem llegir. Bé, escriure. 

El que sí és segur és que les degustacions estaran amenitzades amb música en directe. Tant divendres com dissabte es podrà gaudir de l’actuació d’AvecevA, un duet que oferirà un viatge pels clàssics del rock, pop, jazz, funk i varietats de l’escena francesa i anglòfona dels 60 fins avui.

Per esbrinar-ne més de tot plegat -i per descobrir la fórmula secreta del vermut de Reus- vine a illa Carlemany aquest divendres o aquest dissabte a la tarda o coneix més detalls de la ciutat (com la polsera que et permetrà accedir als cinc espais més importants de la vila) a través de www.reuspromocio.cat.

1 comentari

  1. Vamos……

Comments are closed.