L’excomisari de policia José Manuel Villarejo ha afirmat al programa “Salvados” de la Sexta que la captura de pantalla dels comptes dels Pujol va ser lliurat per un responsable de BPA al qual se li va pagar 50.000 euros. Villarejo va negar l’existència de l’operació Catalunya. Sí va admetre que va viure a Catalunya durant un any per investigar possibles casos de corrupció.

L´excomissari de la policia José Manuel Villarejo ha explicat al programa “Salvados”, de la Sexta, que la captura de pantalla dels comptes a BPA de la familia Pujol va ser lliurada per un responsable del banc. Villarejo no ha identificar la persona. Sí ha explicat el que se li havia pagat: 50.000 euros, “segons una font d’assumptes interns” després que inicialment es demanés “una xifra astronòmica” que l’excomissari xifrava entre 300.000 i 500.000 euros. 

Villarejo ha afirmat que els diners es van pagar en concepte de paga i senyal i ha dit que reportarà les proves que té a la justícia en el seu moment. 

Al programa de Jordi Èvole l’excomissari ha negat l´existència de l´operació Catalunya. Sí ha reconegut que quan va guanyar el PP per majoria absoluta li van ordenar que verifiqués les queixes d´un sector de l´empresariat català de presumptes pressions per part de l´expresident Jordi Pujol. Per aquest motiu va anar a viure  més d´un any a Catalunya per investigar possibles casos de corrupció i per convèncer diverses persones perquè denunciessin. L´ordre va sortir, segons Villarejo, de l´aleshores director de la policia, Ignacio Cosidó, i el seu segon, Eugeni Pino. Ha afegit que el ministre d´Interior, Jorge Fernández, en podia estar informat.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada