Vilarrubla es reuneix amb el director general de l’ensenyament escolar gal a la Comissió Mixta

Reunió de la Comissió Mixta franco-andorrana en l’àmbit de l’ensenyament. Foto: SFG
Reunió de la Comissió Mixta franco-andorrana en l’àmbit de l’ensenyament. Foto: SFG

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el director general de l’ensenyament escolar de França, Edouard Geffray, han presidit aquest dijous la reunió de la Comissió Mixta franco-andorrana en l’àmbit de l’ensenyament.

La reunió s’ha iniciat amb l’exposició dels protocols que s’han estat aplicant aquest curs acadèmic en ambdós països vinculats a la crisi sanitària i provocada per la COVID-19 i s’ha realitzat de forma semipresencial.

Durant la trobada, els dos equips ministerials han posat en comú les polítiques educatives en àmbits com l’escola inclusiva o el tractament de la igualtat de gènere, la formació dels ensenyants o increment de les dotacions informàtiques. També s’ha exposat la nova especialitat en llengua i cultura catalana i andorrana que s’oferirà a partir del curs vinent al Lycée Comte de Foix, les seccions educatives que es preveuen o la inauguració de la primera fase de l’extensió d’aquest centre educatiu a Ciutat de Valls al setembre.

La segona part de la trobada s’ha centrat en els aspectes relacionats amb la formació professional en el sistema educatiu andorrà i en el projecte de Llei del Marc andorrà de qualificacions que l’Executiu va aprovar ahir. Finalment, s’han repassat les opcions d’estudis superiors que s’ofereixen al país gal i les activitats organitzades al voltant de la francofonia per part del Govern i l’ambaixada de França al Principat.

La Comissió Mixta franco-andorrana es reuneix anualment alternant la trobada entre França i Andorra. L’any 2020 es va desenvolupar a França i, per tant, enguany corresponia reunir-se aquí. La delegació andorrana l’ha format, a banda de la ministra, el director de Sistemes Educatius, Ensenyament Superior i Relacions Internacionals, Josep Areny; la directora d’Inspecció, Qualitat Educativa i Recursos Humans, Marie Pagès; i el director de Formació Professional, Formació al Llarg de la Vida i Innovació Tecnològica, Francesc Campuzano; i l’ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega, entre altres.

Per la part francesa, han acompanyat a Geffray el cap de servei de Pressupost i Polítiques Educatives Territorials, Christophe Gehin; el Delegat de l’Ensenyament francès a Andorra, Denis Dekerle; la rectora de la Regió Acadèmica d’Occitània i rectora de l’Acadèmia de Montpeller, Sophie Bejean; i l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet.

TOTES LES NOTÍCIES