Vilanova de Banat estrena la reforma de la carretera d’accés

vilanova-banatVilanova de Banat està aquest cap de setmana de Festa Major. Enguany, a banda dels actes habituals, els veïns i residents podran celebrar que ja es pot tornar a accedir al poble d’una manera digna, després que s’han completat les obres d’asfaltat i millora de la seguretat a la carretera d’accés al poble, que reivindicaven des de feia temps.

Amb els darrers treballs, la carretera presenta ara un aspecte totalment renovat. Els habitants han remarcat el fet que, des d’ara, els qui es vulguin apropar al poble ja ho poden fer novament sense haver de patir per l’estat del ferm, que en alguns punts havia esdevingut fins i tot un perill per a la seguretat del trànsit. Per això, l’any 2013 es va començar a intensificar la demanda d’una solució a les administracions i posteriorment es va recollir signatures.

La Diputació de Lleida, tot i que no n’era titular, va assumir la remodelació del tram de 6 quilòmetres entre Artedó i Vilanova de Banat, en coordinació amb l’Ajuntament d’Alàs i Cerc i el Consell Comarcal. Darrerament l’ens provincial també ha reformat la carretera entre Artedó i la cruïlla d’accés a Tuixent. L’abril passat va començar la segona fase de les obres, que ara finalment s’han completat. La via presenta doncs un nou asfalt i també nous vorals.

Text: RàdioSeu. Foto: Lluís Mera