Vila suma 12 punts en el seu debut en l’OPA sènior de Pokljuka

L’esquí de fons ha arrodonit un cap de setmana de grans notícies amb els punts d’Irineu Esteve en la Copa del Món de Lillehammer, i avui també amb els punts que Carola Vila ha aconseguit en la prova de 10km de Pokljuka (Eslovènia).

Vila ha sumat 12 punts en la competició europea OPA i en el que ha estat el seu debut en la categoria sènior. L’andorrana, amb un temps de 26.52,3, ha arribat a la meta amb +55,8 respecte a la vencedora, la italiana Elisa Brocard, que s’ha imposat amb 25.56,5.

D’aquesta manera, Vila ha assolit un primer gran objectiu que era puntuar en la competició continental i ja com a sènior.

Laura Orgué, entrenadora: “19ª posició en categoria sènior. Ha perdut menys de un minut respecte a la primera en la seva primera participació sènior a l’OPA. Molt bon resultat, molt competitiva des del principi de la cursa fins al final. Un bon començament que augura una bona temporada d’OPA i demostra que el seu rendiment ha pujat respecte a l’any passat. Estem molt contentes i amb ganes de continuar treballant”.

 

Esteve, 24è i els primers 7 punts a la Copa del Món
Irineu Esteve va sumar aquest cap de setmana els primers punts a la Copa del Món. L’andorrà va ser 24è a la cursa d’Skiathlon del dissabte, a la cita de Lillehammer (Noruega)-

Amb aquest resultat, Esteve ha sumat 7 punts a la Copa del Món d’esquí de fons d’aquesta temporada. El fondista andorrà va finalitzar la competició, de 15km clàssics i altres 15km patinadors, amb un crono de 1.21.08,1. Després de gairebé hora i mitja de competició, el seu temps es va quedar a només 3.25,7 del guanyador, el rus Alexander Bolshumov, que es va imposar amb 1.17.42,4. Els tres primers van arribar plegats a meta, i el quart home, un dels favorits, el noruec Johannes Hoestflot Klaebo, va arribar ja a gairebé un minut (57 segons).

Esteve, de fet, va estar durant la carrera en el grup dels 20 primers, però una enganxada d’esquís amb uns rivals va fer que l’andorrà es quedés despenjat del grup i arribés, finalment, en la 24ª posició.

Joan Erola, entrenador: “Era molt difícil puntuar aquí i sobretot perquè amb un skiatlhon no ho havíem fet mai. Llàstima que en l’última pujada s’ha enganxat amb un japonès i un noruec i han perdut el grup. Però el rendiment ha sigut altíssim. Estem a l’alt nivell”.

 

Els joves tanquen el cap de setmana amb més rodatge a Ramundberget
Després dels dos dies de competició a Funesdalen, l’equip de joves de la FAE va continuar amb l’activitat durant tot el cap de setmana. Ho va fer a l’estació sueca de Ramundberget, on es van tornar a trobar condicions de competicions FIS amb dos eslàloms entre dissabte i diumenge, tant en categoria masculina com en la femenina.

Dissabte, l’eslàlom femení va deixar Carla Mijares amb el millor resultat. L’andorrana acabava 13ª amb 1.36.90, a 5.45 de la guanyadora, la sueca Liv Ceder, que guanyava amb 1.31.45. En la 36ª plaça finalitzava Jordina Caminal a 16.29, Xènia Rodriguez era 38ª a 17.11, mentre que no completaven la cursa Iria Medina (segona mànega) i Jessica Núñez (primera mànega).

En homes, la jornada de dissabte es tancava amb Roger Bartumeu com a andorrà més destacat, 44è amb 1.34.16, a 9.27 del guanyador, el suec Anthon Cassman (1.24.89). En la 48ª posició finalitzava Ty Acosta a 10.25, Joel Fonseca era 52è a 14.35, mentre que en la segona mànega quedaven fora Jaume Núñez i Robert Ferrari, mentre que no superava la primera Albert Torres.

En la jornada de diumenge, en la categoria femenina Iria Medina era la millor de la FAE amb 1.40.41, a 9.82 de la guanyadora, la sueca Elsa Fermbaeck (1.30.59), mentre que quedaven fora de cursa Jordina Caminal i Xènia Rodriguez en la segona mànega, i Jessica Alonso i Carla Mijares en la primera.

En homes, diumenge la jornada ha acabat amb Roger Bartumeu novament el millor, ara 33è amb 1.41.73, a 8.91 del guanyador, el noruec Oscar Zimmer (1.32.82), amb Robert Ferrari 39è a 11.09 i Aritz Alvarez 43è a 20.30. No han completat la primera mànega Ty Acosta, Lluís Torres i Albert Torres.

Segons han explicat els tècnics, avui l’equip femení ha notat el cansament i el dia ha sigut difícil. Per la seva part, la carrera masculina ha estat marcada per l’altíssima participació, amb 140 corredors en la sortida, i unes condicions complicades, prova de les quals han estat els només 59 esquiadors que han completat la primera mànega.

 

FAE