Vila guanya el Campionat d’Espanya de 10km estil lliure a Candanchú

Text i foto FAE

L’estació espanyola de Candanchú ha acollit el Campionat d’Espanya d’esquí de fons. Ahir dissabte, Carola Vila es va proclamar campiona a la prova dels 10km estil lliure absolut.

L’andorrana, que és encara U20, es va imposar en la prova absoluta amb un temps de 26.53,09. Vila va deixar la segona classificada, la catalana i sènior Marta Cester a 38.11, i a la tercera, la també espanyola i també sènior Lydia Iglesias, a 59.42.

Igualment, Ona Ferrando va entrar en el top10 amb la seva 9a posició: la corredora U18 va entrar entre les millors absolutes amb un temps de 30.37,45, a 3.44 de Vila. Ferrando va ser, així mateix, segona de la seva categoria U18.

Avui s’ha disputat la prova de relleus d’aquest Campionat d’Espanya. Els guanyadors han estat els corredors de la selecció catalana, mentre que Andorra ha estat segona classificada amb Cerni Cairat, Carola Vila i Irineu Esteve. En categoria cadet, la selecció andorrana ha estat quarta.