Vila diu que els enregistraments irregulars a la Policia no afectaven a ministres ni càrrecs polítics

El ministre de Justícia i Interior, Marc Vila, ha informat aquest dimecres sobre els enregistraments de les trucades telefòniques a l’edifici de la Policia, després diferents mitjans de comunicació s’hagin fet ressò de suposades gravacions no autoritzades. El ministre ha explicat que des de la construcció de l’edifici s’enregistren totes les trucades d’emergència, però que al juny del 2010 es van detectar algunes irregularitats. Ha indicat que es podrien haver comès alguns enregistraments sense coneixement dels usuaris, però que es tractaria de trucades a l’edifici de la Policia, i no de ministres, ni càrrecs polítics o altres funcionaris del Ministeri.

Des de la construcció de l’edifici central de la Policia, les trucades d’emergències queden enregistrades per garantir la seguretat i facilitar-ne la revisió en cassos necessaris. El ministre Marc Vila ho ha explicat, aquest dimecres, per intentar aclarir la qüestió sobre les suposades escoltes telefòniques de les que s’han fet ressò diversos mitjans en les darreres setmanes.

Tal com ha indicat el ministre, sí que s’enregistraven les trucades a la línia d’emergències i també existia l’opció de gravar les converses d’alguns titulars de la centraleta a través d’un commutador, però sempre amb el coneixement dels comandaments. A més, la seguretat i confidencialitat d’aquestes quedava garantida pel fet que l’aparell d’enregistrament es trobava en una sala tècnica, amb les mesures de seguretat, l’accés restringit i sota els comandaments de la direcció.

Les irregularitats s’haurien donat quan, el juny del 2010, arrel d’una verificació interna, es van constatar algunes anomalies. Segons Vila, un informe de la data indica que es van produir certs enregistraments sense que els usuaris ho sabessin a les línies dels policies. El que no consta a l’informe, però, és que a banda dels comandaments de Policia i altres agents es pogués haver gravat també a ministres, càrrecs polítics o altres funcionaris del Ministeri.

Amb la troballa d’aquestes irregularitats el cas es va posar en mans de la Batllia i des d’aleshores està en fase d’instrucció. Actualment les úniques trucades que s’enregistren són aquelles que arriben al centre de control.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *