vilaEl conseller del grup mixt Josep Vila ha criticat aquest dijous la ‘manca de previsió’ del Comú d’Andorra la Vella pel que fa al pressupost. Vila ha acusat a la corporació ‘d’aprovar el pressupost fa només un mes i ja haver de fer dues ampliacions de crèdit i un d’extraordinari’, i ha criticat que ‘no és tracta de pressupostos reals’, sinó que ‘els aproven d’una manera i després ho canvien com volen’. El conseller també ha posat en dubte la decisió de la majoria de prescindir dels serveis del director de Finances.

El conseller del grup mixt, Josep Vila, s’ha mostrat disconforme amb el fet que la corporació hagi aprovat dos crèdits ampliables i un crèdit extraordinari ‘només un mes després d’aprovar el pressupost’. Vila ha insinuat que la majoria ‘treballa amb manca de previsió’ i els ha acusat de no fer ‘pressupostos reals’, pel que ‘finalment la gent no sap en què ens gastem els diners’.

Per la seva banda, la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha explicat que el motiu d’una de les ampliacions, de 5.000 euros i destinada a les nòmines de monitors de la secció esportiva, i el crèdit extraordinari, de 12.000 euros i dedicat a l’adquisició d’un vehicle de rènting pels agents de circulació, es deuen a que hi va haver ‘problemes informàtics a l’hora de fer la impressió del pressupost en paper’ i que per tant ‘es tracta d’una equivocació’, ja que ‘sí que estaven previstos a l’hora de fer el pressupost però simplement no van aparèixer a la versió escrita.’

Ferrer també s’ha referit a l’altre crèdit ampliable. En aquest cas es tracta d’una partida de 30.000 euros destinada a la instal·lació d’una carpa on se celebrarà el sopar del Congrés de viabilitat hivernal que es farà la setmana que ve a la capital. Ferrer ha dit que aquesta despesa ‘no es podia preveure’ perquè al desembre ‘no sabíem que el sopar es faria a la carpa perquè estava previst fer-lo en un altre lloc’, però ha recordat que ‘en tot cas el Comú només avançarà els 30.000 euros’ perquè després el Govern, l’organitzador, ‘ens els retornarà i per tant el pressupost es veurà afectat en zero euros’.

Eliminació de la figura de director de Finances

El conseller del grup mixt, Josep Vila, també ha criticat a la corporació la decisió de revocar la figura de director de Finances. Des de la majoria, el cònsol menor, Jordi Minguillón, ha explicat que es tracta d’una ‘reestructuració del personal típica de mig mandat’, i ha afegit que ‘aquest era un càrrec de relació especial del que han decidit prescindir a partir d’ara. Minguillón ha recordat, a més, que aquest canvi ‘suposarà un estalvi pel departament’.

Vila ha dit que la figura del director de Finances és ‘imprescindible dins d’una corporació com la d’Andorra la Vella’, i que no entén que, si es tracta d’una reestructuració, ‘només es faci el canvi d’una persona i no de vàries’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada