Vigo

vigoExtensió

Amb una extensió de 109 km2, Vigo és una ciutat situada al sud-oest de Galícia i és l’urbs més gran de la província de Pontevedra.

Població

Prop de 300.000 habitants.

Clima

El clima de Vigo és del tipus oceànic, tot i que rep influències mediterrànies. Els hiverns són suaus i plujosos; mentre que els estius són calorosos però no excessivament.

Gastronomia

La gastronomia de Vigo destaca per la qualitat del marisc, peix i carns. Els pebrots de Padrón, els formatges i les ‘empanades’ són alguns dels productes típics, amb menció a part per a les ostres i el pop. En el barri mariner de Berbés hi ha múltiples establiments de restauració on es pot menjar de cine.

 Comunicació

Vigo disposa d’aeroport, amb connexions directes amb Barcelona. La instal·lació és a tan sols 9 quilòmetres de Vigo. Un autobús connecta l’aeroport amb la ciutat i a l’inrevès cada mitja hora.

Vigo és una ciutat amb un encant especial. Coneguda des d’antic i batejada pels romans amb el nom de Vicvs, amb el significat d’aldea, la zona més típica és, sense dubte, el casc antic o Casco Vello. En aquesta zona es troba la plaça i mercat d’A Pedra. També la Praza da Constitución i la Concatedrals de Santa Maria.

És en el casc antic, que ha estat declarat Bé d’Interès Cultural, on trobem alguns dels edificis més emblemàtics de la ciutat, especialment d’estil barroc.

Destaca també la Concatedral de Santa Maria de Vigo, d’estil neoclàssic, en substitució del temple gòtic que a la vegada va ser construït sobre l’església medieval. A l’interior, acull el cèlebre Crist de la Victòria, figura que segons els viguesos va ser clau en la Guerra de la Independència.

La Praza da Constitución és considerada la Praza Maior de Vigo. De construcció porticada, representa el punt d’entrada del casc antic i és una de les més animades i concorregudes. Vigo és també una ciutat comercial. Els vials on es concentra el major nombre d’establiments són als carrers Príncipe, Urzáiz i Gran Via. Són àmplies avingudes enjardinades, amb voreres àmplies que conviden al passeig i a on es poden trobar les botigues de les marques i cadenes més conegudes.

Al costat del casc antic trobem la zona de La Alameda i Montero Ríos, també proper al port esportiu. La zona combina la tranquil·litat dels carrers peatonals i jardins amb una de les zones més de moda i d’oci de la ciutat.

Es tracta d’una zona des d’on es fa el transport en vaixell fins a les Islas Cíes, un paratge de gran bellesa.

A nivell de natura, l’entorn de la ciutat compta amb racons molt recomanables i, a més, les seves platges, de fina sorra i les cales són altres dels grans atractius de Vigo.

A nivell cultural, Vigo té molt per oferir, una gran xarxa museística i l’auditori més gran de tot Galícia.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció