El  secretari d’organització de Demòcrates per Andorra, Esteve Vidal, ha defensat aquest dimarts, després de la reunió que han mantingut simpatitzants i afiliats de la formació per parlar dels esborranys impulsats pel grup parlamentari demòcrata de les proposicions de la llei qualificada de les relacionals laborals, llei qualificada reguladora del conflicte col·lectiu i llei qualificada de l’acció sindical i patronal, que es tracta de textos “equilibrats, que avancen cap a la modernitat” i que “ni beneficien ni perjudiquen ni treballadors ni patrons”, ja que la voluntat és que puguin servir per “fomentar la contractació”. També ha manifestat que des de la formació estaran oberts a les aportacions que puguin fer tant els treballadors com els empresaris tenint en compte que són “lleis que es nodreixen més de la pràctica que de conceptes teòrics” i que malgrat són esborranys que veuen positius, potser “entrant al detall” es pot constatar que s’hi poden fer millores arran dels comentaris rebuts.

Simpatitzants i afiliats de Demòcrates per Andorra han mantingut aquest dimarts al vespre una reunió que ha servit per parlar dels esborranys de les proposicions de la llei qualificada de les relacionals laborals, llei qualificada reguladora del conflicte col·lectiu i llei qualificada de l’acció sindical i patronal. En finalitzar la trobada el secretari d’organització de DA ha valorat que aquests textos impulsats des del grup parlamentari demòcrata són “equilibrats i avancen cap a la modernitat” i que tenen com a voluntat “fomentar la contractació”.

D’aquesta manera, Vidal ha manifestat que en un moment en què “l’economia va millor” aquests textos legals poden aportar els “elements necessaris” perquè els empresaris “contractin encara més”. Així, ha remarcat que aquestes lleis volen “aportar nous beneficis i millores per als treballadors” i aportar una “flexibilització però no per ella mateixa sinó amb la intenció clara de fomentar la contractació”. D’aquesta manera, ha respost a les crítiques sobre el fet que beneficiarien els empresaris. És més, a parer seu els textos que aquest dimarts els han presentat els consellers generals Josep Anton Bardina i Meritxell Palmitjavila “ni beneficien ni perjudiquen ni treballadors ni patrons” i creu que el fet que s’hagin rebut crítiques tant des d’una banda com de l’altra implica que mantenen una “posició equidistant”. Ha negat, també, que es redueixi la indemnització per acomiadament tot i que posteriorment ha admès que sí que es faran certs “ajustaments” perquè augmentin els contractes.

I malgrat són textos que es veuen de bon ull, també ha afegit que estaran oberts a les diferents aportacions que es puguin fer tenint en compte que són “lleis que es nodreixen més de la pràctica que de conceptes teòrics” i que per tant, “entrant al detall” es pot comprovar que hi ha qüestions que poden ser millorables. “Si les aportacions són raonables, i estic segur que ho seran, es podran implementar”, ha conclòs, fent també una crida als diferents sectors privats a fer arribar els seus plantejaments perquè es pugui anar més enllà dels sindicats del sector públic.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada