Victòria de caràcter del BC Andorra sobre la Penya (72-71)

BC Andorra vs La Penya

Els de David Eudal han recuperat l’agressivitat defensiva i han fet gala de la seva resiliència davant la Penya, a l’Eurocup. El més destacat dels tricolors ha estat Oriol Paulí, amb 13 punts i un 22 de valoració.

La catorzena jornada de l’Eurocup ha permès veure un dels partits més exigents de la temporada per al BC Andorra. Els de David Eudal han saltat al Poliesportiu amb una equipació en homenatge a Ucraïna i d’ençà del xiulet inicial han mostrat una clara millora defensiva que ha forçat fins a 20 pilotes perdudes al Joventut.

El primer quart ha estat un estira-i-arronsa entre els dos equips. Els punts d’Oriol Paulí, l’MVP del partit amb 13 punts i un 22 de valoració, han permès obrir una petita escletxa al marcador, però Joel Parra ha posat la rèplica. Al final dels primers deu minuts, 23 a 22.

L’agressivitat defensiva s’ha saldat amb un gran nombre de faltes personals dels tricolors, això ho ha aprofitat la Penya per continuar vius al partit. A més, els visitants s’han fet forts en el rebot ofensiu i han dominat aquesta parcel·la durant tot el partit. Al descans, 40 a 41.

Uns bons primers minuts a la sortida de vestidors han servit per capgirar el marcador, però l’entrada en acció d’Ante Tomic ha estat un autèntic malson. El pivot ha acabat amb 12 punts i un 20 de valoració. A Tomic se li ha sumat Andrés Feliz amb un 5 de 5 en tirs de camp. Un parcial de 13 a 18 al tercer quart ha posat la màxima diferència per als badalonins, 53 a 59.

Els darrers deu minuts, l’equip ha lluitat i patit amb les expulsions, per cinc personals, de Moussa Diagne i Codi Miller-McIntyre. Els de David Eudal han forçat una defensa asfixiant que ha generat un parcial de 6 a 0, per capgirar l’electrònic.

El partit ha estat marcat per les errades dels dos equips al darrer tram, però el conjunt andorrà ha tancat bé el rebot defensiu per endur-se el partit. Un triple final de Brandon Paul ha deixat un marcador final de 72 a 71. Els tricolors se situen cinquens amb 8 victòries i 6 derrotes, quan resten 4 partits per acabar la fase regular.

La propera cita dels tricolors serà diumenge vinent a la pista de l’UCAM Múrcia (12:30h).