victor-pou2Andorra es convertirà en un estat associat a la UE el 2016. L’economista català Víctor Pou, l’especialista més important en les relacions entre la UE i Andorra, així ho ha assegurat. Opina que la UE està predisposada a assolir aquest acord. Pou ha realitzat aquestes declaracions al programa “Ara i aquí” de Ràdio Nacional.

L´especialista en relacions Andorra-Unió Europea Víctor Pou ha assegurat que el mandat negociador entre la Unió Europea i el Principat per signar un acord d´associació hauria de començar en les properes setmanes i que, segurament, es rubricarà en un o dos anys. El tractat permetria l´entrada del país en el mercat interior europeu mantenint algunes especificitats. Pou considera que Andorra encara no està preparada per demanar l´adhesió i està convençut que “una vegada haguem negociat l’acord d’associació, que podem trigar un o dos anys en negociar, aquesta serà una estació en la qual ens hi quedarem temps”. 

També creu que Andorra haurà d’iniciar molt aviat unes negociacions força importants amb la UE, ja que aquesta vol avançar cap a l´intercanvi automàtic d´informació fiscal. Avisa que és una tendència no només europea sinó mundial perquè hi ha 44 països, anomenats en anglès ‘early adopters’, que pressionen perquè aquest intercanvi automàtic sigui una realitat a final del 2017. Afegeix, però que aquest intercanvi cap al que avança el marc global “no està encara definit i veurem com s’anirà implementant”.

Pou presentarà aquesta tarda a l´Edifici Crèdit Centre un estudi sobre el doble procés de negociació amb Europa en què es troba immers el país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada