Vicenç Mateu serà l’ambaixador d’Andorra a Espanya

En la sessió del Consell de Ministres d’aquest dimecres s’ha aprovat el nomenament i les ratificacions d’ambaixadors i d’alts càrrecs del Ministeri d’Afers Exteriors, que es faran efectius un cop publicats al BOPA.

El Govern ha ratificat en les seves funcions a Esther Rabasa, com ambaixadora d’Andorra a la Unió Europea, al Regne de Bèlgica, al Gran Ducat de Luxemburg i al Regne dels Països Baixos i a Elisenda Vives, com a ambaixadora d’Andorra als Estats Units d’Amèrica, a Canadà i als Estats Units de Mèxic, i representant permanent del Principat d’Andorra a l’Oficina de les Nacions Unides. S’ha acordat el nomenament d’Eva Descarrega com ambaixadora d’Andorra a la República Francesa i al Principat de Mònaco i com a delegada permanent del Principat d’Andorra a la UNESCO amb efecte a partir de l’1 de setembre del 2019; a Joan Forner com ambaixador d’Andorra, representant permanent d’Andorra al Consell d’Europa amb efecte a partir de l’1 de setembre del 2019; i a Vicenç Mateu en tant que ambaixador d’Andorra al Regne d’Espanya amb efecte a partir de l’1 de setembre del 2019.

També s’ha acordat que la directora d’Afers Multilaterals i Cooperació del Ministeri d’Afers Exteriors sigui Florència Aleix. El càrrec d’introductora d’ambaixadors recau sobre Meritxell Castillo.