sexe

Un  dels majors problemes que planteja l’Internet de les Coses (IOT) és la seguretat dels dispositius. Si tota la nostra vida està connectada a la xarxa, és important que sapiguem del cert que estem fora de perill d’intrusions no desitjades dels ciberdelinqüents i curiosos.

En l’esdeveniment Def Amb dos hackers neozelandesos han demostrat que molts dels objectes que estan connectats a la xarxa no ens donen absoluta seguretat. Goldfisk i Follower, els dos informàtics, han aconseguit hackejar dos vibradors amb connexió wifi i bluetooth. Els prototips són We-Vibe 4 Plus, de Standard Innovation, i WiFi / 3G / LTE.

Aquests dispositius van ser creats perquè les parelles puguin gaudir del sexe fins i tot estant separats. El seu funcionament és senzill: l’aparell s’activa a través de wifi o bluetooth quan un dels dos membres de la parella ho decideix, controlant-de forma remota a través d’una app.

Segons ha publicat The Guardian, després de la demostració de la connexió Goldfisk i Follower, els aparells no són segurs i un hacker experimentat podria si volgués controlar-los. Aquest fet fa néixer una infinitat de qüestions de difícil tractament. Si un hacker decidís controlar un vibrador de forma remota estaríem assistint a un delicte de violació i assalt sexual que no està degudament tipificat en el codi penal. A més, hem de plantejar que succeiria amb la seguretat d’altres dispositius també connectats a la xarxa.

D’altra banda els dos hackers també han denunciat que les dades derivades de l’app que gestiona el control remot d’aquests vibradors és enviat a les empreses que l’han dissenyat. En aquest cas vam entrar doncs en un altre camp espinós: la privacitat.

En resum, perquè el IOT s’implanti queda treballar en molts aspectes que concerneixen a la seguretat ia la privacitat. Fins que tots ells no siguin resolts, aquesta tecnologia no és cent per cent fiable.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada