Viatges: Salzburg

Ubicació

Salzburg (Àustria) es troba a 300 quilòmetres de l’oest de Viena i a 150 quilòmetres de l’est de Munic. Àrea  65.678 km2.

Població

Uns 150.000 habitants.

Gastronomia

A Salzburg i a Àustria en general són famosos els pastissos. Destaca el de poma (Apfelstrudel) i també el pastís Mozart. A les típiques cerveseries, a part de degustar la cervesa del país, també s’acompanyen els plats més típics. Tan sols cal un passeig pel mercat Grünmarkt o pels mercats agrícoles situats a les places Mirabell i Papageno per veure la qualitat dels seus productes.

Horaris

Les botigues de Salzburg solen obrir de dilluns a divendres, de 10 a 18 h, i els dissabtes, de 10 a 17 h.

Clima

Salzburg té un clima eminentment continental, amb hiverns molt freds i estius suaus. Les temperatures més baixes s’enregistren els mesos de gener i de febrer. Entre maig i setembre és el període més agradable, climatològicament parlant, per visitar Salzburg.

Comunicació

Barcelona té vols directes a Salzburg.

Salzburg és la quarta ciutat més gran d’Àustria i bressol del compositor Wolfgang Amadeus Mozart (1756). La ciutat té una rica vida artística i cultural. Destaquen els concerts de dansa i, especialment, el Festival de Salzburg. També són habituals les exhibicions d’art i de teatre, a més dels concerts i festivals.

El centre històric, anomenat Die Altstad, va ser declarat l’any 1996 Patrimoni de la Humanitat, pel seu excel·lent estat de conservació. Símbol d’aquest casc antic és la fortalesa Hohensalkzburg, construïda inicialment el 1077 però posteriorment ampliada fins al segle XVII.

Un passeig per aquesta zona de la ciutat, ens descobrirà molts secrets i paratges inoblidables. La Residència, el Campanar, la Catedral, l’Església Franciscana, la Plaça de Mozart, l’Abeurador de Cavalls, el carrer de Hofstallgasse o el Monestir de Sant Pere són alguns dels exemples.

Els castells són, també, símbol de la ciutat. Destaca el de Mirabell, amb els seus espectacularment ben cuidats jardins. A l’interior, a la Sala de Marbre, moltes parelles trien aquest espai per al seu enllaç matrimonial. I també el Castell de Hellbrunn, que a l’ hivern acull el Mercat de Nadal.

Per anar de compres, el casc antic és tot un espectacle. Mereix la pena passejar pels carrers Getrreidegasse, Judengasse, entre d’altres, per descobrir petites botigues que són, en realitat, grans joies. Més modern és l’Europark Salzburg, un espai que compta amb 130 botigues i que ha estat guardonat amb nombrosos premis.

 Per Redacció Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES