Viatges: Principat de Mònaco

Superfície

1,95 km2

Població

35.000 habitants

Idioma

Monegasc (varietat del nord-italià) i francès. El francès és l’única llengua oficial.

Moneda

L’euro, tot i que aquest petit país no pertany a la Unió Europea.

Economia

Una de les principals fonts d’ingressos de Mònaco és el turisme.

Toponímia

Es pensa que el nom de Mònaco procedeix de la tribu dels monoikos, que es va assentar en la zona cap al segle VI abans de Crist. Una altra teoria és que Mònaco significa “tan sols per un mateix” i fa referència a l’heroi grec Hèrcules.

Clima

Mònaco gaudeix d’un clima mediterrani temperat. AMb temperatures màximes a l’estiu de 31 graus i mínimes a l’ hivern de 5,5 graus.

Gastronomia

La gastronomia del Principat de Mònaco té influències franceses i italianes.

Mònaco està situat a la Costa Blava francesa, a l’extrem sud-oriental de França, a tan sols 12 quilòmetres de la frontera amb Itàlia. Tot i les seves reduïdes dimensions, que no arriben als 2 quilòmetres quadrats, es tracta del país més edificat d’Europa i un dels més edificats del món.

Mònaco és l’estat més petit d’Europa, després del Vaticà. El país es composa de quatre zones urbanes: Mònaco Ville, Montecarlo, La Condamine i Fontvieille, el nou barri que s’ha guanyat del mar. Mònaco Ville és la capital d’aquest estat. La urbs, coneguda com La Roca, està dominada pel Palau Reial, a la plaça del qual cada dia, concretament a les 11.55h, té lloc la vistosa cerimònia del canvi de Guàrdia dels Carabiners. La ciutat antiga, d’origen medieval, s’ extén a partir del Palau. Destaca la Catedral, d’estil romànic-bizantí.

També cal mencionar el Fort Antoine, una fortalesa construïda a principis del segle XVIII, que avui dia és un teatre a l’aire lliure.

Un dels llocs més emblemàtica és Montecarlo, on se celebra una de les proves del Gran Premi de Fórmula 1, que discorre per traçat urbà.

Montecarlo és una de les zones més exclusives del món, especialment la zona de Larcotte, on hi ha el luxós Montecarlo Beach Hotel, punt de reunió de rics i famosos. A Montecalo són típiques les mansions senyorials. Un dels llocs més emblemàtics és el Casino i l’Òpera. Un edifici imponent que va ser construït l’any 1868 per Charles Garnier, arquitecte responsable de l’edifici de l’Òpera de París.

El Jardí Japonès, amb 7.000m2 de superfície, és un altre dels llocs recomanables de visitar. Fontvielle és una les zones portuàries més exclusives, on hi ha ancorats els més luxosos iots i embarcacions.

La zona de Moneghetti és també interessant de visitar, amb el Jardí Exòtic on, en el seu interior, hi ha la cova de l’Observatori, situada a 60 metres de profunditat.

A La Condamine, que és fonamentalment un districte econòmic i industrial, es pot visitar el carrer peatonal Prin¬cesa Carolina i l’església de Sainte-Dévote, del segle XI.

De museus, són destacables el d’Antropologia Prehistòrica i l’Oceanogràfic.

Per Redacció Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *