Viatges: Marràqueix

Ubicació

Marràqueix es troba al sud del Marroc, a peus de l’Atlas.

Població

Un milió i mig d’habitants.

Clima

El clima a Marràqueix és del tipus mediterrani sec, amb un mitjana anual que se situa en els 19 graus i amb temperatures mitjanes al gener, el mes més fred, d’11 graus, i de sobre els 28 al juliol. Tot i amb això, a l’estiu no és estrany que s’arribin als 30 graus i molts més. Les precipitacions, moltes vegades en forma de tempesta, es concentren d’octubre a maig. Les millors èpoques per viatjar són a la primavera i a la tardor.

Documentació

Per a les persones que viatgen des d’Espanya, poden anar a Marràquiex amb el DNI juntament amb el bonus de l’Hotel. Per a més seguretat, es pot viatjar amb el passaport, que ha de tenir una vigència superior a tres mesos.

Aeroport

L’aeroport de Marràqueix està a tan sols 6 quilòmetres de la ciutat. L’accés al centre es pot fer amb taxi, recordant pactar amb anterioritat el preu.

Coneguda com la ciutat vermella, Marrakech deu aquest nom al color de la seva terra, que pren un to entre ocre i vermellós. Les construccions de la ciutat són, majoritàriament, en aquest to. La ciutat es divideix en dues parts, la medina o ciutat antiga, envoltada de muralles, i la ciutat nova, iniciada pels colons francesos. La Medina, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 1985, té en la plaça Jamaa el Fna el lloc més emblemàtic. Es tracta d’una gran plaça pavimentada on es concentren venedors ambulants dels més increïbles objectes i dones que pinten les mans i els peus amb henna.

A mesura que passa el dia, cap al vespre, és lloc de reunió d’artistes, músics, faquirs, encantadors de serps i també s’instal•len restaurants ambulants, on es poden comprar plats típics de la ciutat. Al nord comencen tot un seguit de carrers laberíntics per on s’instal•len els Suks o mercats tradicionals. En aquesta zona també trobem la mesquita Ben Youssef i el Museu de Marràqueix.

En canvi al sud de la Medina, és on trobem els edificis més nobles, com el Palau Reial, envoltat de muralles. També hi trobem el palau de la Badia, el de Dar Si Said i les ruïnes del palau Badi. A l’exterior de la Medina, la zona de Guéliz és també característica, tot i que amb menys personalitat que la medina. Aquí és on es sol trobar els grans hotels, els restaurants, les botigues i els locals d’oci. La zona d’Hivernage és un barri residencial, on també es troba el Teatre de l’Òpera i el Palau de Congressos. Al nord-oest de la Medina hi ha el Palmeraie és la zona residencial més exclusiva de la ciutat Per últim, el Mellah és l’antic barri jueu de la ciutat.

Per Redacció Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.