Viatges: Gènova

Ubicació

Ciutat costanera ubicada al nord-oest d’Itàlia, Gènova és la capital de la província homònima i de la regió de la Ligúria.

Superfície

243,6 Km2.

Població

Més de 600.000 habitants. És la sisena ciutat per població d’Itàlia.

Gastronomia

La gastronomia genovesa es basa en els plats amb productes del mar. Són també típics els raviolis dolços, els cargols a la genovesa o els gnocchi al pesto.

Clima

Gènova gaudeix d’un clima mediterrani temperat d’influència atlàntica. Amb estius suaus, amb mitjanes de temperatures de 8 graus al mesos més freds (gener i febrer) i estius calorosos, però no excessivament.

Curiositat

Gènova compta amb l’aquari més gran d’Europa.

Gènova és un magnífic exemple de ciutat medieval ben conservada, que ha estat qualificada per la Unesco com a Patrimoni Mundial de la Humanitat.

A la zona de la Via Garibaldi (Strade Nuove), projectada a mitjans del segle XVI es van situar tot un seguit de palaus, pertanyents a les famílies nobles de la ciutat: el Palazzo Osso, el Palazzo Bianco i el Palazzo Reale, són alguns dels exemples. En aquesta zona també trobem l’important Musei di Strada Nueva i el Palazzo del Principe.

Del centre de Gènova, cal esmentar la Piazza de Ferrari, que data de la segona meitat del segle XIX. Al voltant d’aquesta, trobem l’Òpera i el Palau Ducal. És, sense dubte, una de les zones més elegants de la ciutat

L’àrea compresa entre el Port antic i la plaça de Gènova és una de les zones turístiques i culturals més atractives no tan sols de la ciutat, sinó també de tota Itàlia. La Lanterna o far es un altre dels símbols de la ciutat. Va ser construïda en el segle XII i té una alçada de 117 metres.

A nivell d’ arquitectura, també cal esmentar l’església de San Matteo, d’estil romànic -gòtic; i la Catedral de San Lorenzo, amb façana de marbre blanc i negre amb portalades gòtiques, reconstruïda entre els segles XI i XII.

Una visita recomanada és a la Galeria Nacional, que inclou mobles, decoracions, pintures, etc. donades per la família Spinale, símbol de la noblesa genovesa.

Per passejar per aquesta elegant ciutat italiana podem fer-ho per algun dels parcs públics situats en el centre de la ciutat. Aquest és el cas de del Villetta di Negro o els parcs de Nervi. Els jardins de Durazzo Pallavicini són també de gran bellesa.

Per Redacció Tot Granollers / ACPG – Redacció

 

TOTES LES NOTÍCIES