Viatges: Estrasburg

Ubicació

Estrasburg és capital de l’Alsàcia i està situada al nord-est de França, a la prefectura del Baix Rin, fent frontera pràcticament amb Alemanya.

Superfície

88,26 km2

Població

Al voltant del mig milió d’habitants, amb una àrea urbana que supera el milió de persones.

Gastronomia

Una ciutat dominada al llarg de tres segles per francesos i alemanys alternativament ha de tenir aquest reflex en la gastronomia. Les especialitats tradicionals es poden degustar en les tavernes típiques, anomenades ‘winstubs’. Alguns dels plats típics són la choucroute, baeckeoffe, el foie gras o l’spaetzle.

Clima

El clima d’Estrasburg es caracteritza pels hiverns rigorosos i els estius calorosos.

Curiositat

En els tres últims segles Estrasburg ha estat alternativament sota domini francès i alemany. Fruit de tot plegat, la gastronomia, la toponimia i les tradicions són una barreja de les dues cultures.

Estrasburg, una ciutat amb 2000 anys d’història, té molt per oferir. És seu d’importants institucions internacionals, d’entre les quals el Consell d’Europa. El Tribunal Europeu de Drets Humans també té seu en aquesta ciutat. La ciutat també acull 47 ambaixades. També és una de les principals ciutats del món organitzadores de congressos.

El centre històric de la ciutat, conegut com ‘La Grande Île’ -La Gran Illa- és Patrimoni de la Humanitat des del 1988 i un exemple d’arquitectura medieval. A l’interior d’aquesta Gran Illa trobem un dels símbols de la ciutat d’Estrasburg: la Catedral de Notre Dame, una imponent construcció que compta amb el famós rellotge astronòmic. Es tracta de la quarta església més alta del món, amb ornamentacions gòtiques del segle XV.

Altres esglésies que també trobem en aquesta zona de la ciutat són la de Sant Esteve, la de Sant Tomàs, la de Sant Pere el Jove i la de Sant Pere el Vell. Resulta especialment recomanable un passeig pels carrers medievals, amb els edificis de l’època, d’ entre els quals cal fer menció a l’antiga aduana. Amb un encant especial, el districte de la Petite-France, amb els seus encantadors edificis i cases en fusta ens transporten particularment a èpoques passades. Està situada en una antiga zona de pescadors i moliners, a la vora del riu. Un entorn, sense dubte, encantador.

En el centre de la zona comercial se situa la gran plaça Kléber, que deu el seu nom al general Jean-Baptiste Kléber. La plaça té un estàtua del general, sota la qual hi ha una cripta amb les seves restes.

Símbol de l’arquitectura alemanya a Estrasburg és l’edifici de l’actual Cambra de Comerç i Indústria. que havia estat l’antic Ajuntament i que es troba situada a la plaça Gutenberg. També el Palais du Rhin, antic palau imperial.

Altres edificis notables sota influència, en aquest cas, francesa en diferents èpoques són el Palais Rohan, l’actual ajuntament o el Teatre de l’Òpera. Estrasburg compta, també, amb nombrosos espais verds i zones enjardines. Cal destacar el Parc de l’Orangerie, que inclou un petit zoo, o el Jardí Botànic.

Per Redacció Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.