Viatges: Coïmbra

Superfície: 316,83 km2

Població: Prop dels 150.000 habitants.

Situació: La ciutat de Coïmbra està situada a la regió del Centre de Portugal, dins la subregió de Baixo Mondego. Està situada a poc més de 200 km de Lisboa i a 150 km de Porto.

Gastronomia: Alguns dels plats típics de Coïmbra són les anguiles de la ria d’Aveiro i les sardines fresques. El bacallà, com a tot Portugal, també és deliciosament cuinat. També cal esmentar el xai lletó rostit en Mealhada o l’ànec, en diverses preparacions. De postres, hi ha els típics dolços de Santa Clara.

Tradicions i Universitat: A començaments de l’any acadèmic universitari se celebra la Latada, acte de recepció als nous estudiants de la Universitat de Coïmbra.

Al maig se celebra la festa de la Queima das Fitas (cremada de les cintes), una antiga tradició relacionada amb la història de la Universitat.

Pàgina web: www.turismodecoimbra.pt

D’orígens romans, Coïmbra, situada a la vora del riu Mondego, és una de les ciutats amb més història i més importants al sud de riu Douro. Capital del Comtat de Coïmbra, va ser el bressol dels sis reis portuguesos.

Entre 1094 i 1139 fou capital del Segon Comtat de Portugal i entre 1139 i 1255 del Regne de Portugal.

Daten del segle XII els monuments més importants de la ciutat: la Sé Velha (Seu Vella) i les esglésies de São Tiago (Sant Jaume), São Salvador i Santa Cruz.

La Universitat de Coïmbra és una de les més antigues d’Europa i va ser la primera de Portugal

Va ser fundada pel rei Dionís l’any 1290 i definitivament traslladada a Coïmbra el 1537.

Carrers estrets i sinuosos ens duen a la part alta de la ciutat, en el cim de la qual hi ha la Torre de Universitat.

En aquesta zona es respira la modernor, la joventut de l’ambient universitari, amb construccions històriques com la Catedral Vella o l’església de San Antonio. També el Criptopòrtic romà mereix menció a part.

En el marge dret del rio Mandego hi ha la part baixa de la ciutat, a la qual s’accedeix creuant l’Arc d’Almedina, zona de mercats i de restaurants i espai on trobem el Monestir de la Santa Creu.

A l’altre costat hi ha el Barri de Santa Clara, amb el concent de la Santa Clara la Vella.

Altres llocs per visitar són la catedral nova, el jardí da Sereia, el Bosc do Choupal, el museu Machdo de Castro, entre molts altres llocs i places de la ciutat.

L’estadi Cidade de Coimbra, seu de l’equip de futbol Académica de Coimbra, va ser seu de l’Eurocopa 2004.

Multitud d’activitats es poden realitzar en aquesta ciutat, que va ser Capital Nacional de la Cultura l’any 2003.

Per Redacció Tot Granollers / ACPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *