Viatges: Brussel·les

Superfície: 32,61 km2. És la capital de Bèlgica i de la regió del mateix nom

Habitants: Al voltant dels 145.000 habitants

Idiomes: Bèlgica compta amb tres idiomes oficials: el francès, el neerlandès i l’alemany. El flamenc és parlat en la zona nord del país; mentre que el francès és la llengua habitual del sud. A Brussel•les, la majoria dels habitants són francòfons, tot i que històricament era un indret de parla neerlandesa.

Clima: El clima a Brussel•les és temperat oceànic. Les temperatures mitjanes més Fredes són als mesos de gener i de febrer, amb poc més de 3 graus. Mentre que els mesos més calorosos són el juliol i l’agost amb una mitjana de 18 graus.

Cuina: L’endívia és un vegetal molt present al país, ja que Bèlgica n’ és el principal productor a nivell mundial. Les endívies són guisades de diverses maneres, també bullides o amanides.

També són típics les patates, la xocolata, el rostit de porc a la cervesa i el Waterjooi, un pollastre en salsa de mostassa. De begudes, la cervesa i la ginebra són les més populars.

Compres: Brodats, xocolates, cristall i articles de ferro forjat.

Brussel•les, la capital de Bèlgica, és una pintoresca ciutat i, a la vegada, important nucli industrial i seu de las tres institucions principals de la Unió Europea: la Comissió Europea, el Consell de la Unió Europea i el Parlament Europeu.

També és seu de govern de Bèlgica, de la Borsa i de nombroses organitzacions i organismes internacionals, com l’OTAN.

Un dels punts més emblemàtics de la ciutat és la Gran Plaça. Aquí es troba l’Ajuntament, en un espectacular edifici d’estil gòtic, i la Casa del Rei, on s’ubica el Museu Nacional.

Al voltant de la Gran Plaça trobem tot un seguit d’estrets carrerons, plens de vida, amb botigues i restaurants tradicionals. És l’anomenat Ilot Sacré, on tots els dies s’ubica el Mercat de les Flors.

Un altre mercat popular és el de les Antiguitats, que se situat en el Gran Sablon Grote Zabel. En aquest espai també hi ha l’església de Notre-Dame du Sablon, un edifici d’estil gòtic de cinc naus.

Les principals zones de compres de la ciutat són Rue Neue, la Chausée D’Ixelle, L’Avenue du Toison d’Or, la Porte Rogier, i la Place de la Burse.

Un altre llocs interessants és el Mont des Arts, zona de museus. A prop trobem la biblioteca Nacional, el Palau de la Dinastia i el Palau de Congressos.

D’aquesta urbs, també cal mencionar els canals i l’anomenat Llac de l’Amor.

També s’ha de destacar la Catedral, un dels màxims exponents de l’estil gòtic de Bravant, amb un fastuós exterior i un imponent interior.

Per Redacció Tot Granollers / ACPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *