VI Trobada i Concert Música a les Mans a la capital dissabte vinent

El Comú de la Parròquia d’Andorra la Vella informa que durant aquest proper dissabte, 12 de maig, tindrà lloc al Centre de Congressos una jornada pedagògica on s’hi aplegaran alumnes de l’Institut de Música d’Andorra la Vella, alumnes de les Escoles Musicals de l’Organització Nacional de Cecs d’Espanya (ONCE) i professors de música d’ambdues entitats i els pares dels alumnes.

Aquesta jornada, amb diverses activitats formatives i purament musicals, ha estat organitzada pel Comú de la Parròquia, a través de l’Institut de Música, i és fruit de l’apropament que es va produir entre el centre educatiu musical comunal i les Escoles Musicals de l’ONCE, arran d’una formació específica que l’organització espanyola va impartir a professors de música de l’Institut, per tal que poguessin transmetre l’ensenyament específic requerit per un alumne andorrà amb discapacitat visual.

El dissabte serà un dia d’encontre social, d’intercanvi i de contacte entre alumnes, professors i pares, i l’ocasió de celebrar la VI Trobada “Música a les Mans”, que amb anterioritat ja havia tingut lloc en diverses poblacions espanyoles.

La jornada inclourà, durant el matí, assajos i tallers per als alumnes, una conferència per a les famílies i una Conferència – Taller per als alumnes i professors de les Escoles Musicals de l’ONCE i de l’IM, amb el títol “Educar les emocions amb la Música”.

A la tarda, a partir de les 16.00 hores, a l’Auditori del Centre de Congressos, les formacions musicals efectuaran els seus assajos.

A les 17.00 hores, hi haurà la projecció d’un vídeo divulgatiu de la Organización de Ciegos de España, amb la compareixença de la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, i  Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona.

A les 17.30 hores, a l’Auditori, l’Orquestra de l’Institut de Música d’Andorra la Vella, els alumnes de les Escoles Musicals de l’ONCE i la coral International Singers protagonitzaran el Concert “Música a les Mans”.

A les 10 del matí, tots els alumnes de l’ONCE, els seus pares i professors seran rebuts al Centre de Congressos on se’ls oferirà un esmorzar.

 

Taller Body Music

A les 11.00 hores, paral•lelament als assajos, es desenvoluparà un taller anomenat “Body Music”, en el qual participaran els alumnes visitants i els alumnes de l’Institut de Música, a càrrec d’Oriol Ferré, professor de llenguatge musical i cant coral de l’Escola de Música de Castellbisbal.

En aquest taller el professor Ferré exposarà la necessitat de conscienciació dels avantatges que aporta la pràctica de percussió corporal i l’enriquiment que representa en el desenvolupament dels infants. S’hi treballarà material cultural de regions d’Àfrica i d’’Àsia i la iniciació al sistema de mapació del cos, ideat per l’americà Keith Terry.

 

Conferència per a les famílies

A les 11.45 hores començarà la conferència “Educar les emocions amb la música”, adreçada a les famílies dels alumnes, que impartirà el professor de música i doctor, Sr. José Francisco Balsera.

 

Conferència -Taller

A les 12.45 hores s’iniciarà la Conferència – Taller “Educar les emocions amb la música” a càrrec del Sr. José Francisco Balsera, professor de piano, solfeig, teoria de la música, transposició i acompanyament, doctor en filosofia i ciències de l’educació i expert en tècniques psicològiques per al control de l’estrès.

 

 Assajos generals

A les 16.00 hores, tindran lloc els assajos generals del alumnes de l’ONCE, de l’Orquestra de l’Institut de Música i del cor International Singers.

1 comentari

  1. Voldria comentar que la trobada es fa entre alumnat amb discapacitat visual que estudia a diferents escoles de música i conservatoris de Catalunya, i en aquest cas, d’Andorra la Vella. L’ONCE no té escoles musicals: en realitat el que fem és donar suport a l’alumnat que estudia en aquests centres en règim d’educació inclusiva, i formació al professorat. Gràcies. Isidre Vallès, professor de música del CRE ONCE-Barcelona.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES